صنايع دستي بهترين ابزار تحول در خانه‌هاي ايراني است

«حسن نجارزاده» کارشناس صنايع دستي در گفت‌و‌گو با ميراث آريا (chtn)، با بيان اين مطلب گفت: امروزه تغييرات و ساختارهاي جديد جهاني موجب دگرگوني‌هاي فراواني در سطوح مختلف فرهنگي و اجتماعي شده و در نتيجه آن شيوه زندگي شکلي جديد به خود گرفته است.

وي با اشاره به اين که دکوراسيون و جلوه‌بخشي فضاها از مهم‌ترين جنبه‌هاي زندگي‌ امروز به شمار مي‌آيد، اظهار داشت: زيستن در فضاهاي مختلف با حال و هواي متفاوت تاثيرات مثبت و منفي فراوان بر شيوه زندگي انسان و رفتار و نگرش‌هاي او دارد.

اين کارشناس اضافه کرد: به کار بردن نقوش هندسي و شکسته گليم‌ها و بافته‌هاي ايراني روي دست‌ساخته‌هاي چوبي که فضاي داخلي يک اتاق ايراني را تزيين مي‌کنند، خالي از لطف نيست.

نجارزاده افزود: حضور بافته‌ها روي زمين به عنوان زيرانداز و روي ديوار به عنوان تابلو شايد زيبا باشد، اما زيباتر از آن نقش‌‌هاي شکسته پرندگان، گل‌ها، درختان، جانوران، خطوط انتزاعي و فرم‌هاي زيباي بصري است که مي‌تواند در و ديوار فضا را زيبايي ببخشد.

وي با بيان اين که با راهکار مذکور امکان احياي نقوش سنتي شکسته دست‌بافته‌هاي اصيل به وجود مي‌آيد، گفت: همچنين شرايط براي ايجاد تغييرات شايسته در آن‌ها با نمايش روي دست‌ساخته‌ها و بهره‌گيري از فضاي يک خانه ايراني ايجاد مي‌شود.

اين کارشناس صنايع دستي در ادامه به ميراث آريا اظهار داشت: اين تغيير جايگاه، زمينه‌ساز نگاه تازه‌اي به صنايع دستي مي‌شود و نقش هنرمند و نوآوري او اهميت بيشتري مي‌يابد.
/111


انتهای پیام/

کد خبر 1390102052