در اين جلسه از مشکلات مربوط به صدور ويزا، اطلاعرساني ضعيف به گردشگران در بدو ورود، عدم ارائه بستههاي سفر ارزان و عدم توانايي رقابت با ساير بازارهاي منطقه به عنوان برخي از مشکلات موجود در اين حوزه نام برده شد و بر تسهيل ورود گردشگران از طريق مناطق آزاد با توسعه ايرلاينهاي هوايي و ترمينالها مناسب تاکيد شد.
همچنين تاکيد شد با توجه به علاقهمندي گردشگران حوزه خليج فارس به انجام فرايض مذهبي در هفتههاي متوالي و علاقهمندي به مقوله گردشگري سلامت در ايران و وجود زمينههاي مناسب براي توسعه اين 2 نوع گردشگري در کشور، تسهيل و ارزانسازي صدور ويزاهاي چندگانه در توسعه گردشگري و جذب گردشگر ورودي مثمرثمر خواهد بود.
دستهبندي انواع گردشگران حوزه خليج فارس همچون زيارتي، زيارتي ـ سياحتي، طبيعتگردي، فرهنگي و ورزشي، سلامت و تجاري نيز از ديگر موضوعاتي بود که در اين جلسه مورد اشاره قرار گرفت.
شرکتکنندگان در اين جلسه همچنين خواستار درخواست لغو رواديد کشورهاي حوزه خليج فارس از سوي دفتر توسعه گردشگري، بازاريابي و تبليغات به وزارت امورخارجه شدند و مقرر شد اين دفتر با مکاتبه به وزارت امورخارجه موضوع لغو رواديد با کشورهاي حوزه خليج فارس را در دستور کار قرار دهد.
همچنين اعضاي کميته بر ضرورت حضور در نمايشگاهها و رسانههاي منطقه براي معرفي ظرفيتهاي گردشگري کشور اتفاق نظر داشتند.
در نخستين جلسه کميته تخصصي بازار گردشگري خليج فارس نمايندگاني از دفتر حقوقي و امور بينالملل سازمان هواپيمايي کشوري، پليس مهاجرت و گذرنامه، اداره اقتصادي خليج فارس وزارت امورخارجه، اداره گذرنامه و رواديد، انجمن صنفي دفاتر سفر و گردشگري استان تهران، جامعه تورگردانان ايران، جامعه راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري حضور داشتند.
115/
انتهای پیام/