مهارت سنتي چوب‌تراشي گيلان به فهرست ميراث معنوي پيوست

سرپرست معاونت صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ميراث آريا (chtn)، با بيان اين مطلب گفت: اين پرونده‌ به رشته‌ مهارت سنتي چوب‌تراشي گيلان مربوط مي‌شود.

«نادر ذاکري» اضافه کرد: چوب‌تراشي يکي از هنرهاي بومي استان گيلان است که در منطقه ماسال به وسيله ابزارهاي ساده و ابتدايي توليد مي‌شود.

وي با اشاره به اين که در شهرستان رشت با استفاده از دستگاه خراطي نسبت به تراش چوب اقدام مي‌شود، اظهار داشت: توليدات اين رشته شامل انواع ظروف، کاسه، بشقاب، قاشق، چنگال و گلدان است.

سرپرست معاونت صنايع دستي گيلان ادامه داد: در اين هنر از چوب‌هاي مختلف موجود در منطقه نظير افرا، ون، سرخدار و گردو استفاده مي‌شود و در نهايت با بهره‌گيري از تزييناتي چون کنده‌کاري، منبت و نقاشي توليدات به بهترين شکل آراسته مي‌شوند.

به گفته اين مقام مسوول با ارائه پيشنهادي از سوي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان، اين مهارت سنتي در چهارمين همايش ملي ثبت آثار تاريخي، معنوي و طبيعي کشور به ثبت رسيد.

ذاکري در گفت‌و‌گو با ميراث آريا يادآور شد: از 26 اثر پيشنهادي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان در اين همايش 25 اثر ثبت ملي شد.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390102110