خوزستان: ايذه وارث سنگ‌نگاره‌هاي دوره عيلامي

«خديجه ملاميرزايي» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) با اشاره به اين که بازديد از تمام آثار موجود در اين شهرستان به صورت رايگان انجام مي‌شود، افزود: محوطه «اشکفت سلمان» با دارا بودن تعدادي سنگ‌نگاره دوره عيلام نو از مهم‌ترين محوطه‌هاي تاريخي اين شهرستان به شمار مي‌آيد.

اين مقام مسوول با بيان اين که محوطه ياد شده با توجه به رشد فيزيکي شهر هم‌اکنون داخل بافت شهري قرار گرفته است، افزود: اشکفت سلمان داراي غاري به طول 200 متر است که مسير دسترسي به آن به شکل پله‌هايي از جنس سنگ در دل کوه ساخته شده است و از پربيننده‌ترين مکان‌هاي اين شهرستان محسوب مي‌شود.

وي با بيان اين که در نزديکي محوطه اشکفت سلمان سازه معماري وجود دارد که حضور آن در منطقه کوهستاني سرسبز جلوه‌اي خاص به آن بخشيده است، افزود: مکاتباتي نيز با شهرداري اين منطقه براي ساماندهي شرايط بهداشتي و سرويس‌دهي به مسافران صورت گرفته است.

ملاميرزايي گفت: از ديگر آثار قابل توجه اين منطقه مي‌توان به بناي عظيم «طاق طويله» متعلق به دوره ايلخاني و محوطه «کول فرح» ‌با 6 نقش‌برجسته دوره عيلام ميانه اشاره کرد.

به گفته اين مقام مسوول کول فرح داراي نقش‌برجسته‌هايي با مضامين صحنه‌هاي نيايش خدايان عيلامي، قرباني در حضور پادشاه، نمايش انواع ابزارآلات موسيقي و صحنه پيشکش هديه از طرف اقوام مختلف به پادشاه(شبيه نقش‌برجسته‌هاي تخت جمشيد) است و در 5 کيلومتري شهر ايذه قرار دارد.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390102659