مرزهاي جغرافيايي نمي‌تواند ميراث معنوي ايران را محدود کند

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «مسعود علويان صدر»‌ با بيان اين مطلب در همايش نکوداشت ثبت جهاني آيين تعزيه که صبح امروز در سالن همايش‌هاي صدا و سيما و با حضور رئيس‌جمهور برگزار شد افزود: ثبت جهاني تعزيه مؤيد اين است که ميراث معنوي ايران‌زمين فراتر از زمان و مکان است و مرزهاي جغرافيايي نمي‌تواند محدودکننده اين ميراث ارزشمند باشد.

وي با اشاره به چگونگي ثبت جهاني هنر آييني تعزيه در سازمان فرهنگي و آموزشي يونسکو گفت: زماني‌که اين موضوع را در يونسکو مطرح کرديم اکثريت افراد با قاطعيت و از روي شوق به اين پرونده راي مثبت دادند.

علويان صدر خاطر نشان کرد: هنر تعزيه هنري است که با روح و جان مردم آميخته است و در واقع گونه‌اي از نمايش مذهبي است که عمدتاً به صورت منظوم اجرا مي‌شود.

وي با بيان اينکه برجسته‌ترين مفاهيم حکمت شرقي مي‌توان بر تعزيه پيدا کرد اظهار داشت: گونه‌هاي مختلف تعزيه که در شهرها و استان‌هاي گوناگون کشور اجرا مي‌شود هر کدام داراي روح متعالي و معنوي است.

معاون ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اضافه کرد: ميراث معنوي مجموعه غني‌اي از تجليات ميراث فرهنگي کشور است.

وي انگيزه شکل‌گيري تعزيه در ايران را عشق مردم به اهل بيت (ع) ذکر کرد و ادامه داد: ايرانيان هميشه در طول تاريخ جريان‌هاي گوناگون اطراف خود را به درستي شناخته و با يک مديريت همراه با معنويت حرکت خود را ادامه داده است.

علويان صدر با بيان اينکه مهمترين ويژگي تعزيه مردمي بودن آن است يادآور شد: با اين حال اين هنر مردمي که از دل کوچه و بازار به وجود آمده آوازه‌اي جهاني پيدا کرده و در حال حاضر به عنوان يک هنر متعالي و دوست‌داشتني در سازمان جهاني يونسکو به ثبت رسيده است.

وي با اشاره به کاربرد صنايع‌دستي در اين هنر معنوي اضافه کرد: کاربرد ماموريت ديگر سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري را مي‌توان در توليد ابزار و لباس‌هاي مخصوص تعزيه مشاهده کرد.

معاون ميراث فرهنگي کشور با اشاره به تلاش‌هاي دولت نهم و دهم در ثبت مواريث معنوي خاطر نشان کرد: در طول هفت سال فعاليت دولت نهم و دهم به اندازه هفتاد سال در حوزه ثبت ميراث معنوي کشور کار صورت گرفته است.

وي خاطر نشان کرد: تا 1384 در کشور 15 هزار و 384 اثر معنوي ثبت ملي شده بود که از سال 84 تاکنون 15 هزار و 175 اثر به اين تعداد افزوده شده است.

وي افزود: در عرصه جهاني نيز از سال 84 تاکنون موفق به ثبت 6 اثر جهاني شديم در حالي که تا قبل از سال 84 تنها 7 اثر معنوي ايران ثبت جهاني شده بود.

علويان صدر با اشاره به برنامه‌هاي معاونت ميراث فرهنگي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در سال آينده اظهار داشت: سال آينده سال درخشاني در حوزه ثبت مواريث مادي و معنوي در کشور خواهد بود.

وي از ارسال پرونده آئين قاليشويي مشهد اردهال به سازمان يونسکو به منظور ثبت جهاني در فهرست آثار معنوي خبر داد.

/108

انتهای پیام/

کد خبر 139011033