ربع رشيدي شکوه گذشته خود را باز مي‌يابد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اين ‌اداره‌کل، ‌«تراب محمدي» با اشاره به اقدامات مرمتي انجام شده در اين محوطه گفت: ‌استحکام‌بخشي ‌سردرب،‌ برج‌هاي حفاظتي و برج توپخانه ‌اين اثر انجام شده و مرمت ساير بخش‌ها نيز ادامه داد.

وي اين بنا را يکي از بناهاي منحصر‌ به ‌فرد‌ استان معرفي کرد و افزود: با تخصيص اعتبارات کافي مي‌توان طي چند سال اين مجموعه را به يکي از زيباترين و باشکوه‌ترين آثار تاريخي‌ ايران تبديل کرد.

‌اين مقام مسوول تملک خانه‌هاي موجود در حريم اين بنا را‌ از اولويت‌هاي اين اداره‌کل اعلام کرد و گفت: اقدامات مربوط به حفاظت آثار تاريخي حاصل از حفاري‌هاي ربع رشيدي در اين مجموعه هم‌اکنون در حال انجام است.

وي با يادآوري اين که ‌مسيرهاي دسترسي‌ به محوطه‌ ايجاد شده و ساخت سرويس‌هاي بهداشتي و نصب تابلوهاي راهنمايي در دست اجرا است، افزود: با پايان بخشي اقدامات رفاهي و ساخت راه دسترسي، ‌اين مجموعه آماده‌ بازديد مسافران نوروزي است.

محمدي ‌خاطرنشان کرد: ربع رشيدي در واقع شهر بزرگي متشکل از 30 هزار خانه، 24 کاروانسرا و چندين حمام و باغ بوده که ‌براي خدمات آموزشي و علمي استفاده مي‌شده است.

‌‌‌به گزارش ميراث آريا، ربع رشيدي نخستين دانشگاه جهان است که چهارصد سال پيش از دانشگاه آکسفورد ساخته شده و نشان از اهميت علم‌آموزي در ميان ايرانيان دارد.

‌‌وقف‌نامه ‌ربع رشيدي به عنوان نخستين ميراث معنوي در فهرست آثار جهاني ثبت شده و اين مجموعه به عنوان يک شهر دانشگاهي هويت تاريخي و علمي ايرانيان و مردم آذربايجان شرقي محسوب مي‌شود.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390110627