اين مقام مسوول با بيان اين مطلب که بنياد شمس تبريزي در آستانه شکلگيري است، افزود: همانند اين برج در قونيه ترکيه ساخته شده که آرامگاه مولوي، شاعر بزرگ ايراني است.
غنيزاده اين برج را باشکوهترين آرامگاه در شهرستان خوي دانست و افزود: شهريور هر سال کارشناساني از کشور ترکيه، آذربايجان و کشورهاي آسياي ميانه در روز بزرگداشت شمس تبريزي براي بازديد از اين بناي تاريخي به ايران سفر ميکنند.
وي با بيان اين که اين بنا يک برج استوانهاي 12متري است، اظهار داشت: متاسفانه تاکنون هيچ اثري از بقاياي ساختماني که به احتمال زياد اين اثر در ارتباط با آن ساخته شده در محدوده اين مناره به دست نيامده است.
اين مقام مسوول درباره ساختمان اين بنا چنين گفت: از خصوصيات ويژه اين بنا نصب شاخهاي بزکوهي بر روي بدنه خارجي مناره و نصب جمجمه قوچ به عنوان تزيين روي آن است که با وجود صدماتي که در طول ساليان به آن وارد شده بقاياي آن هنوز به چشم ميخورد.
وي با اشاره به اين که در اطراف اين برج خانههاي تاريخي متعددي وجود دارد، ادامه داد: در قديم دو مناره و گنبدي از طلا بر روي قبر شمسالملوک بوده که در حال حاضر تنها مناره معروف «کله آهو» باقي مانده است.
به گزارش ميراث آريا، مناره شمس تبريزي يا «شمس دنبلي» در شمال سغربي شهرستان خوي واقع شده که احتمالاً در مجاورت کاخ زمستاني شاه اسماعيل اول قرار داشته است. قسمت پي برج با سنگ و گل و مناره از آجر ساخته شده است و در وسط اين آجرها کلههاي قوچ کار گذاشتهاند.
/110
انتهای پیام/