وي افزود: در خوزستان به علت پايين بودن بخشهايي از اين استان در قسمتي از کرانههاي دريا و ساير نقاط به واسطه جريان رودخانهها باتلاقهاي وسيعي به وجود آمده که با عبور آب دائمي و زياد به «هور» معروفند که هورالعظيم، هور مزرعه و هور دورق از اين جمله هستند.
اين کارشناس تصريح کرد: خوزستان با داشتن آب و هواي گرم بستر رودخانههاي مهمي همچون کارون و اروند با قابليت کشتيراني در آنها و رودهاي ديگري مانند زهره، جراحي، مارون، خور، نهرگاهي، بهره، شاوور، مرغاب، آب سوسن، آب شلا، ابوالعباس، اعلا، دره حراز(دمهلي)، بولاواس، صيدون، ليراب و رامهرمز است.
مستوفي ادامه داد: غير از کارون رودخانههاي جاري ديگر در استان از جمله رود کرخه به عنوان طولانيترين رود خوزستان، دز، مارون، هنديجان(زهره) و شاوور که جاذبههاي خاص خود را دارند و سدهاي ساخته شده در مسير آنها چشمانداز زيبايي به وجود آورده، مامن مسافران و گردشگران است تا ساعاتي را در کنار آن استراحت کنند.
وي وجود بزرگترين پل قوسي کشور بر روي درياچه سد کارون 3 در خوزستان را چشماندازي بسيار زيبا از ديگر ظرفيتهاي گردشگري اطراف سدهاي اين استان دانست و بيان کرد: برهمين اساس در مجاورت اين سد توقفگاهي به ظرفيت يکصد خودرو براي رفاه حال گردشگران و مسافران در نظر گرفته شده است.
سد کرخه به عنوان بزرگترين سد خاکي خاورميانه بر رود کرخه و همچنين سد گتوند عليا، گدارلندر بر روي رودخانه کارون از ديگر سدهاي ديدني استان خوزستان هستند.
سدهاي بزرگي همچون دز، عباسپور، کرخه، مارون و مسجد سليمان نيز همه ساله در ايام نوروزي پذيراي ميهمانان نوروزي و هموطنان هستند.
120/
انتهای پیام/