مجموعه کلبادي، قديمي‌ترين بافت تاريخي مازندران

«علي ماهفروزي» در گفت‌و‌گو با ميراث آريا(chtn) با بيان اين مطلب افزود: از جمله آثار تاريخي موجود در اين بافت مي‌توان به عمارت سردار جليل با 2500 متر مربع وسعت اشاره کرد.

اين مقام مسوول با يادآوري اين که عمارت سردار جليل داراي ويژگي‌هاي معماري دوره قاجاري‌ است، افزود: وجود پنجره‌هاي ارسي، درهاي مدور‌ و حمام وزيري از جاذبه‌‌هاي عمارت تاريخي سردار جليل محسوب مي‌‌شود و اين عمارت هم‌اکنون به عنوان موزه مردم‌شناسي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

وي با بيان اين که ساماندهي اين عمارت در سال 75 انجام شده است، اضافه کرد: اين عمارت داراي يک حياط دروني و يک حياط بيروني به سبک معماري ايراني است و هر سال در ايام نوروز ‌‌جشنواره‌هاي محلي، همچون سفره هفت‌سين و تئاترهاي‌ روحوضي در آن اجرا مي‌شود.

ماهفروزي با اشاره به وجود گيت ورودي در اين مجموعه، تصريح کرد: در‌ ايام نوروز‌، براي محصلان، دانشجويان و پژوهشگران تخفيف‌هاي ويژه قائل مي‌شويم.

به گفته اين مقام مسوول، در اين بافت حدود 10 اثر و بناي تاريخي وجود دارد که از ميان آن‌ها مي‌توان به خانه ‌رمداني، آب‌انبار نور و عمارت ميرزا مهدي اشاره کرد که همگي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده‌اند.

وي در پايان افزود: به دليل وجود آثار تاريخي‌، ‌طبيعت بکر و مسير دسترسي مناسب، همه ساله در ايام نوروز، تعداد قابل توجهي مسافر از اقصي نقاط ايران به اين مکان سرازير مي‌شوند.‌
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390111530