وي تاکيد کرد: «تنگ غرقاب ـ قيدو» در کنار رودخانه گلپايگان در شرق شهرستان خمين و روستاهاي فرنق، رضاآباد، نورآباد و نصرآباد در کنار سد جباده داراي بيشترين سنگنگاره هستند.
وي شمار سنگنگارههاي موجود در تنگ غرقاب قيدو و سرشاخههاي رودخانه خمين و گلپايگان را بالغ بر 25 تا 30 هزار عدد برآورد کرد و افزود: 90 درصد نقوش سنگنگارهها نقش بزکوهي با شاخهاي بلند سمبليک است و شکار با چماق، کمند و چنگک، تصاوير شکارچيان سوار بر اسب، رقصهاي جادويي، زايش آدمي، نبردهاي پهلواني و جنگهاي تنبهتن از ديگر تصاوير قابل توجه آنها هستند.
رضواني با بيان اين که اين سنگنگارهها به هنر صخرهاي معروفاند، يادآور شد: در درون غارهاي قديمي اين استان نيز اغلب نقاشيها يا نوشتههاي رنگي وجود دارد که نظر ميليونها بازديدکننده را به سوي خود جلب کرده و علت ماندگاري آنها از هزاران سال قبل تاکنون، محفوظ بودن آنها در برابر عوامل طبيعي است.
وي با اشاره به اين که قدمت بعضي از سنگنگارهها به 40هزارسال ميرسد، افزود: نقوشي که بر ديواره سنگي کوهها و درهها ديده ميشود براي زيستشناسان، تاريخدانان، جامعهشناسان، مردمشناسان و دوستداران اسطورهها، تاريخ فرهنگ، تاريخ زبان و هنرهاي تاريخي تزييني بسيار جالب و ديدني است.
/110
انتهای پیام/