آماده‌سازي مسجد کوزه‌کنان براي ثبت ‌‌ملي

«تراب محمدي» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) با بيان اين که عامل اصلي ثبت نشدن اين اثر در فهرست آثار ملي، الحاقات آجري در نماي اين مسجد بود‌، افزود: لايه‌برداري سيلاب، بازخواني خطوط معماري، حذف آجرنماي اجرا شده قسمت غربي و‌ مرمت نماي قسمت‌هاي الحاقي حذف شده از جمله اقداماتي است که به سرپرستي «محمد امينيان» در اين بناي تاريخي انجام پذيرفته است.

اين مقام مسوول با بيان اين که اقدامات ياد شده ظرف دو ماه گذشته انجام شده است، ‌تاکيد کرد: ‌هزينه مرمت‌هاي صورت گرفته از محل بودجه استاني تامين شده است.

وي اين مسجد را از بناهاي دوره ايلخاني دانست و اظهار داشت: بناي اين مسجد در ابتدا به شکل مربع بوده در وسط باغ وسيعي قرار داشته و اغلب مراسم‌ مذهبي در فضاي پيرامون آن برگزار مي‌شده اما به مرور زمان، در دوره صفوي، ساختمان اين مسجد از سمت طول وسعت پيدا کرده و مستطيل‌شکل شده است.

محمدي با يادآوري اين‌ که با توجه به اسناد تاريخي، منطقه کوزه‌کنان ‌‌يکي از مناطق وقفي توسط رشيدالدين‌فضل‌الله‌‌همداني است و از شهرک‌هاي صنعتي‌ مهم محسوب مي‌شده، تصريح کرد: در منطقه کوزه‌کنان که و‌جه‌تسميه خود را از صنعت ساخت سفال و کوزه‌گري ‌دريافت کرده، آثار بسياري مربوط به اين صنعت ‌به چشم مي‌خورد.

به گزارش ميراث آريا، مسجد جامع کوزه‌کنان در شهرستان شبستر واقع شده و داراي پلان مستطيل‌شکل با طول بيش از 20 متر است که عرض دهانه طاق‌هاي آن‌ با تزيينات گره‌بندي بسيار نفيس اجرا شده است. اين مکان براي اهالي جنبه معنوي ويژه‌اي دارد.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390112344