مشارکت مردم و  رسانه  ملي در حراست از ميراث تاريخي کشور ضروري است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «سيد حسن موسوي» امروز در نخستين همايش ملي مقابله با ونداليسم که در مجموعه فرهنگي، هنري ارگ آزادي تهران برگزار شد با اشاره به اين موضوع گفت: تمدن کهن ايران زمين در تمام دنيا منحصر به فرد است و داشته‌هاي تاريخي کشورمان به عنوان نمادي از يک تاريخ کهن است که نگاه جهانيان را معطوف خود کرده است و همه ما وظيفه پاسداري از اين ميراث کهن را به عهده داريم.

معاون رئيس‌جمهور افزود: پديده ونداليسم، نگرشي مخرب است که ريشه آن را بايد در برنامه‌ريزي کشورهاي استعمارگر جست‌و‌جو کرد؛ زيرا آن‌ها به دنبال تخريب داشته‌هاي کهن ملت ايران هستند که به موزات تاريخ يک فرهنگ غني را يدک مي‌کشد.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي تصريح کرد: با نگاهي به تاريخ بعد از اسلام، شاهديم ايرانيان همواره مظهر تمدن و بزرگي بوده‌اند و پس از ظهور اسلام، هيچگاه دست به تخريب و جنگ نزده‌اند و اگر جنگي نيز صورت گرفته ايرانيان براي دفاع از تماميت ارضي و فرهنگ و تاريخ کشور و پاسداري از اعتقادات وارد اين عرصه شده‌اند.

موسوي با اشاره به پيشرفت ايران پس از پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي خاطر نشان کرد: به شهادت تاريخ دشمنان ايران اسلامي به دنبال ضربه‌زدن به کيان اسلامي و محو تاريخ و فرهنگ ديرينه اين مرز و بوم بوده‌اند و هر روز با يک سناريو که در اتاق‌هاي فکر استکبار جهاني طراحي مي‌شود، سعي در تخريب اذهان عمومي و به دنبال آن ضربه زدن به هويت و تاريخ اين سرزمين هستند.

وي تصريح کرد: دشمن با بهره‌گيري از غول‌هاي رسانه‌اي و از طريق جنگ نرم، سعي در تخريب و ضربه‌زدن به داشته‌ها و باورهاي مردم دارد که بايد با حفظ هوشياري و رصد کردن اين حرکات دشمن را ناکام گذاشت.

معاون رئيس‌جمهور اظهارداشت: مقابله با پديده ونداليسم که با هدف تخريب ميراث تاريخي دنبال مي‌شود، نيازمند آموزش و فرهنگ‌سازي در لايه‌هاي مختلف جامعه است و بايد از همان سنين کودکي علاوه بر آشنايي کودکان با تاريخ کشور آموزش مناسب را نيز به آن‌ها ارائه کرد.

موسوي نقش رسانه‌ها به خصوص رسانه ملي را براي مقابله با اين پديده شوم حائز اهميت دانست و گفت: رسانه‌ها نقش ويژه‌اي در اين زمينه دارند و مي‌توانند با فرهنگ‌سازي و معرفي داشته‌هاي تاريخي کهن ايران زمين مشارکت مردم را در حفظ و حراست از اين آثار فراهم کنند.

وي خاطر نشان کرد: حفاظت از ميليون‌ها آثار تاريخي مربوط به دوره‌هاي گذشته تنها از عهده يک سازمان بر نمي‌آيد و عموم مردم و ساير دستگاه‌ها و نهادهاي متولي حوزه فرهنگ نيز در اين زمينه بايد به سازمان ميراث فرهنگي کمک کنند.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري افزود: ايران جزو 5 کشور برتر تاريخي در دنيا محسوب مي‌شود و بدخواهان و دشمنان ايران که سابقه تاريخي آن‌ها به 250 سال هم نمي‌رسد با برنامه‌ريزي‌هاي حساب شده در صدد تخريب اين آثار هستند.

وي تاکيد کرد: آثار فرهنگي موجود در کشور متعلق به همه مردم است و بايد سعي کنيم با کمک و مشارکت يکديگر به عنوان وظيفه‌اي شرعي و قانوني از اين آثار مراقبت کنيم.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1390120144