ثبت يکي از مناطق 5 گانه رويشي به عنوان ميراث طبيعي

به گزارش ميراث آريا(chtn)، رئيس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري در هم‌انديشي «تحول طبيعت‌گردي گامي به سوي توسعه گردشگري پايدار» با بيان اين که منابع طبيعي تجديد‌ شونده از ارکان اصلي توسعه پايدار و بستري براي امنيت زيستي است، گفت: بايد با احترام به طبيعت حفظ اين سرمايه را در اولويت قرار دهيم.

وي با اشاره به برخورداري ايران از تنوع زيستي به عنوان يک سرمايه ملي اظهار داشت: ايران با قرار گرفتن در کمربند خشک و نيمه‌خشک جهان داراي 5 منطقه رويشي هيرکاني، ارس‌باراني، زاگرسي، ايراني توراني و خليجي عماني است و با تنوع اقليمي منحصر به فرد در رتبه چهل و پنجم جهان از نظر منابع طبيعي قرار دارد.

اورنگي ادامه داد: با توجه به شواهد موجود ايران بنيانگذار پارک در دنيا محسوب مي‌شود و در دوران کهن بخش‌هايي از جنگل‌هاي طبيعي به عنوان شکارگاه مورد استفاده قرار مي‌گرفت.

وي افزود: مديريت علمي پارک‌هاي طبيعي در ايران از سال 1336 با پارک ملي گلستان آغاز شد و پس از آن در تهران و ساير استان‌ها به ويژه استان‌هاي شمالي نيز چنين پارک‌هايي شکل گرفت؛ در حال حاضر سطحي معادل 75 هزار هکتار از اراضي کشور تحت عنوان پارک‌هاي طبيعي مورد بهره‌برداري قرار گرفته‌اند.

وي يکي از بنيادي‌ترين موضوعات براي بهره‌گيري سازنده از صنعت گردشگري را برنامه‌ريزي براي تدوين استراتژي توسعه و مديريت طبيعت‌گردي دانست و اظهار داشت: موقعيت ممتاز ايران مي‌تواند کشورمان را به يکي از بهترين قطب‌هاي بين‌المللي طبيعت‌گردي تبديل کند.

اورنگي با بيان اين که جذب گردشگران خارجي نيازمند توسعه صنعت گردشگري به ويژه طبيعت‌گردي است، گفت: حفظ منابع طبيعي بر مبناي توسعه پايدار از اهداف سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري است که در حوزه توسعه طبيعت‌گردي نيز اين مهم بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي با تاکيد بر ضرورت توسعه طبيعت‌گردي و ايجاد اشتغال فعال از طريق اين شاخه از گردشگري اظهار داشت: تدوين سند ملي توسعه طبيعت‌گردي در کشور و تهيه طرح جامع محورهاي بيابان‌گردي و کويرهاي ايران نيز در اين راستا صورت گرفت.

رئيس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري ادامه داد: مسوولان و متوليان گردشگري کشور بايد از ظرفيت‌هاي پارک‌هاي جنگلي طبيعي براي توسعه گردشگري از طريق واگذاري اين ظرفيت‌ها به بخش خصوصي استفاده کنند.

اين مقام مسوول توسعه پارک‌هاي جنگلي دست‌کاشت در حريم شهرها را نيز در اين زمينه تاثيرگذار دانست و اظهار داشت: تسهيل در امر جذب سرمايه در پارک‌هاي طبيعي با توجه به ظرفيت‌هاي موجود نيز در راستاي فراهم آوردن زيرساخت‌ها با هدف توسعه گردشگري و طبيعت‌گردي تاثيرگذار است.
/115

انتهای پیام/

کد خبر 1390122327