محمدي تصريح کرد: وسعت بازار تبريز با حدود يک ميليون متر مربع مساحت به شکلي که 70 هکتار آن را حريم و 30 هکتار آن را عرصه تشکيل ميدهد، اين بازار را شايسته عنوان بزرگترين سازه سرپوشيده جهان کرده است.
محمدي با اشاره به ويژگيهاي منحصر به فرد بازار تبريز گفت: در اين مجموعه بيش از 160 عنصر مختلف و متنوع وجود دارد که بازار را به مکان کامل و جامعي براي هر نوع فعاليتي تبديل کرده است. وجود 23 کاروانسرا، 22 دالان، 20 تيمچه، 28 مسجد، 8 مدرسه، 7 بازارچه، 5 حمام، 2 يخچال و يک زورخانه در اين مجموعه نشان از اهميت بازار تاريخي تبريز براي ساکنان شهر و فعالان در اين مجموعه دارد.
وي تشريح کرد: در ايام گذشته 4 دروازه از دروازههاي شهر تبريز در محدوده اين بازار بود و 4 در از جمله در باغميشه که از دروازههاي مهم شهر بودند به دليل اتصال اين مجموعه با شاهراه ارتباطي ابريشم، در بازار قرار داشتند.
محمدي يادآور شد: کل مجموعه بازار تاريخي تبريز که قدمت آن به دوره زنديه ميرسد و در دوره صفويه و قاجار نيز رونق داشته و اکنون نيز محل داد و ستد است، در سال 1354 در فهرست آثار ملي و در سال 1389 به عنوان يازدهمين اثر کشورمان در حافظه جهاني يونسکو به ثبت رسيده است.
جشن ثبت جهاني اين اثر در مردادماه 1390 با حضور دکتر محمود احمدي نژاد برگزار شد.
ب/110
انتهای پیام/