لايروبي زادگاه نوروز با جديت ادامه دارد

معاون ميراث فرهنگي کشور در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام مطلب فوق افزود: خوشبختانه با انجام زهکشي تنها آب باران در خزانه مي‌بارد که به محض جمع شدن آب، پمپ‌هاي سيار براي دفع اين آب‌ها از خزانه مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

«مسعود علويان صدر» با اشاره به اين که لايروبي کانال‌هاي زيرزميني تخت جمشيد با جديت در حال پيگيري است، ادامه داد: اين فضاها، کانال‌هايي باستاني هستند و بايد به روش لايه برداري لايروبي شوند.

وي با بيان اين که در سال‌هاي گذشته چندين فصل لايروبي و حفاري در اين کانال‌ها انجام شده، گفت: اين اقدام زمان بر است و 3 سال ديگر فرصت براي اتمام لايروبي کانال‌هاي تخت جمشيد مورد نياز است.

معاون ميراث فرهنگي کشور در ادامه اطلاعات نهفته در اين کانال‌ها را بسيار ارزشمند دانست و تصريح کرد: خوشبختانه اقدامات عظيمي در تخت جمشيد صورت گرفته و با انجام 3 و يا 4 فصل ديگر، طي 3 سال آينده لايروبي در کانال‌ها به پايان مي‌رسد. ضمن اينکه بايستي در اين زمينه دقت لازم را براي عدم آسيب به بناي تخت جمشيد رعايت کرد که اين مهم طرح را زمان‌بر مي‌کند.

به گفته علويان صدر اين اقدامات در راستاي حفاظت از محوطه باستاني تخت جمشيد و همچنين رونق يافتن گردشگري و افزايش تعداد بازديدکنندگان اين محوطه صورت گرفته است.

وي با تأکيد بر اين که شن‌پاشي در مسيرهاي بازديد گردشگران مربوط به سال 71 است، بيان داشت: اين اقدام بر اساس مصوبه شوراي فني و در راستاي ساماندهي محوطه باستاني تخت جمشيد انجام شده است.

معاون ميراث فرهنگي اظهار داشت: خوشبختانه مسير ويژه‌ بازديد گردشگران طراحي شده که حدود 70 درصد از اين طرح نيز اجرايي شده است.


ادامه لايروبي کانال‌هاي دفع‌آب‌هاي سطحي در سال 91
مدير داخلي پايگاه تخت جمشيد نيز در گفت‌وگو با ميراث آريا در اين باره گفت: در فضاي زيرين بخش اعظمي از تخت جمشيد کانا‌ل‌هاي دفع آب‌هاي سطحي ايجاد شده و در خزانه که پايين‌ترين قسمت تخت جمشيد است کانال‌هاي دفع آب وجود ندارد.

«مسعود رضايي منفرد» در ادامه با اشاره به اين که تعبيه نشدن کانال در زير خزانه منجر به جمع شدن آب باران مي‌شد، افزود: براي رفع اين مشکل لايروبي کانال‌هاي اطراف خزانه در سال 84 آغاز شد.

به گفته وي در سال 90 گزارش و برنامه ادامه حفاري باستان شناسي در کانال‌هاي زيرزميني تخت جمشيد براي اخذ مجوز و تأمين اعتبار لازم به پژوهشکده باستان شناسي ارسال شد و در سال 91 اين طرح صورت مي‌گيرد.


مدير داخلي پايگاه تخت جمشيد با بيان اين که کف اصلي خزانه سندي باستاني است و نمي‌توان در آن مداخله کرد، افزود: با زهکشي در اطراف کوه و قرار دادن پمپ در خزانه، پروژه سرعت بخشي براي دفع آب‌هاي سطحي به طور کامل انجام شده است.

وي يادآور شد: لايه برداري و لايروبي 600 متر از کانال‌هاي زيرزميني دفع آب‌هاي سطحي تخت جمشيد انجام شده است.

تخت جمشيد آمادگي کامل براي پذيرايي از گردشگران نوروزي را دارا است

مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان فارس نيز با تأکيد بر اين که اقدامات بسيار خوبي در سال‌هاي اخير در محوطه باستاني تخت جمشيد انجام شده، گفت: اين محوطه ساماندهي، محوطه سازي و نورپردازي شده است.

«فريدون فعالي» اظهار داشت: آب گرفتگي در اين محوطه از سال‌هاي بسياري قبل وجود داشته که اکنون تا حد بسيار زيادي برطرف شده است.

وي در گفت‌وگو با ميراث آريا خاطرنشان کرد: با برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته تخت جمشيد آمادگي کامل براي پذيرايي از گردشگران نوروزي را دارا است.

112/

انتهای پیام/

کد خبر 139101081