وي با اشاره به توانمندي هاي اين بنا در جذب گردشگران تصريح کرد: کاروانسراي شاه عباسي پيام مرند يکي از مهمترين تاسيسات بين راهي جاده ابريشم به شمار مي رفته که به عنوان بزرگترين کاروانسراي شمال غرب کشور از مهمترين ابنيه تاريخي و گردشگري کشور محسوب مي شود.
اين مقام مسوول با قدرداني از تلاش هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در مرمت و بازسازي شايسته اين بنا، گفت: اقدامات انجام گرفته در تامين کليه امکانات رفاهي، تبديل کاروانسراي پيام مرند به يک مرکز اقامتي تفريحي به صورت سنتي و مرمت مناسب اين اثر شاخص قابل توجه و چشمگير بوده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي نيز در اين بازديد اظهار داشت: بناي قديمي اين کاروانسرا که در فاصله ۵۴ کيلومتري تبريز به مرند قرار گرفته به علت شرايط سخت اقليمي دچار آسيبديدگيهايي شده بود که در سالهاي اخير توسط مرمتگران بازسازي و احيا شد.
«تراب محمدي» افزود: قدمت کاروانسراي پيام مرند به دوره مغول و صفويه مي رسد که پس از مرمت، هم اکنون به عنوان يکي از 999 کاروانسراي موسوم به شاه عباسي، امکان بازديد براي عموم گردشگران را دارد.
وي تشريح کرد: اين کاروانسرا به علت اهميت مکاني و مبادلات وسيع کالا در قرون گذشته بر خلاف کاروانسراهاي کوهستاني، داراي حياط مرکزي وسيع و از نوع کاروانسراهاي چهار ايواني است که از سردر رفيع، گنبدخانه حياط مرکزي به شکل هشتي، اتاقها و ايوان هاي مشرف به حياط براي اقامت کاروانيان تشکيل مي شود.
رييس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي استان در فهرست آثار ملي افزود: ساختمان کاروانسرا که در فاصله 54 کيلومتري تبريز به مرند قرار دارد به شکل مستطيلي به طول 62 و عرض 48 متر است که در چهار گوشه آن چهار برج مدور به قطر هفت متر قرار دارد.
«محمدي» خاطرنشان کرد: منطقه نمونه گردشگري پيام شهرستان مرند داراي پتانسيل هاي طبيعي و تاريخي قابل توجهي براي جذب گردشگران است.
وي با اشاره به امکانات گردشگري منطقه نمونه گردشگري پيام مرند، يادآور شد: پيست اسکي مجهز پيام، وجود کاروانسراي تاريخي شاه عباسي و جاده ترانزيت از جمله جدي ترين پتانسيل هاي گردشگري اين منطقه به شمار مي روند که اميدواريم با حضور سرمايه گذار بهره برداري از آن به سرعت محقق شود.
/120
انتهای پیام/