برگزاري دومين کارگاه آموزشي ـ پژوهشي شناخت و اهميت گنبدهاي نمکي

به گزارش ميراث آريا(chtn)، قسمت نخست اين برنامه از 26 فروردين‌ماه در جزيره قشم آغاز مي‌شود و شامل بازديد از غار نمکدان و نمکي، جست‌وجو در گنبدهاي نمکي محدوه جزيره هرمز همراه با برگزاري پنل علمي و ارائه مقالات مرتبط از سوي استادان دانشگاه است.

پروفسور عزت‌الله رئيسي، پدر علم هيدروژئولوژي ايران، زمين‏شناس و کاشف غار نمکدان؛ دکتر ناصر اسدي، زمين‏شناس و کاشف غار نمکدان؛ دکتر مهدي زارعي، زمين‏شناس، متخصص کارست‌هاي نمکي و محقق گنبدهاي نمکي کنار سياه و دکتر حاجي کريمي، استاد هيدروژئولوژي دانشگاه ايلام و رئيس کارگروه پژوهش انجمن غارنوردان و غارشناسان ايران از جمله استادان حاضر در اين کارگاه ‌هستند.

بخش دوم اين کارگاه نيز از 31 فروردين‌ماه با حضور استادان زمين‏شناسي و محققان گنبدهاي نمکي در مناطق «کچين»، «کنار سياه» و «جهاني» فيروز آباد فارس همراه با بازديدهاي ميداني از غارهاي منحصر به فرد نمکي و تجسس در قسمت‏هاي ناشناخته آن‌ها برگزار مي‏شود.

اين دوره آموزشي به همت انجمن غارنوردان ايران با همراهي دانشگاه آزاد قشم و دانشگاه شيراز هم‌اکنون در حال اجراست و با توجه به حضور استادان بنام و برجسته ايراني و خارجي تاثير بسيار مثبت علمي و فني خواهد داشت.

يادآور مي‏شود غارها يکي از پديده‏هاي شگفت‏انگيز زمين‏شناسي‌اند که نه‌تنها براي غارنوردان و طبيعت‏گردان جذابيت دارند بلکه چند سالي است که در کانون توجه سرمايه‏گذاران نيز قرارگرفته‏اند.

بر همين اساس اگر بهره‏برداران غارها براي اجراي طرح‌ها و تصميم‏گيري‌ها با کارگروه غارشناسي سازمان حفاظت محيط زيست که اداره کل طبيعت‏گردي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در آن حضوري فعال دارد هماهنگ باشند، زمينه حفاظت از اين محيط‏هاي طبيعي از سوي افرادي که در اين زمينه تخصص دارند، فراهم مي‌شود.

بنابراين، برگزاري دوره‏هاي آموزشي غارنوردي با همکاري انجمن غارنوردان ايران و ديگر فعالان و متخصصان غارشناسي راهگشاي بهره‌برداري اصولي از اين پديده‏ شگفت‌انگيز خواهد بود.


ب/120


انتهای پیام/

کد خبر 1391012841