«مجتبي رضواني» افزود: بر اساس برنامهريزيهاي صورتگرفته، پيگير رفع مشکلات آبگرم محلات و ساماندهي وضعيت موجود با همکاري ساير ادارات و ارگانها در سال 91 هستيم.
وي رونق گردشگري در غار نخجير را از مصوبات موفق سفرهاي استاني دولت دانست و گفت: راهاندازي اين غار تاثير بسياري در افزايش جذب گردشگران به ويژه علاقهمندان به طبيعت استان داشت.
سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي از اماکن اقامتي، پارکينگ، نمازخانه، سرويسهاي بهداشتي و ساير امکانات خدماتي به عنوان تاسيسات ايجاد شده در محدوده اين غار نام برد.
به گزارش ميراثآريا، غار 70 ميليون ساله نخجير در جنوب شرقي استان مرکزي قرار دارد که در سال 68 شناسايي شد و سال 81 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.
اين غار از شگفتانگيزترين جاذبههاي طبيعي جهان به شمار ميآيد و منشورها و اسفنجهاي بلورين کلسيت، باغهاي مرجاني، دالانها، دهليزها، تراسها و حوضچههاي متعدد جلوهاي خاصي به اين غار داده است.
غار نخجير داراي يک شاخه اصلي به طول بيش از يکهزار و 200 متر و چند شاخه فرعي است که به راحتي ميتوان از راه همواري در غار حرکت کرد.
رسوبات دولوميت به مقياس قابل توجهي به صورت لايههاي سفيدرنگ کف کريدورها، دالانها و دهليزهاي مسير اصلي غار را پوشانده است؛ کف ديوارههاي غار پوشيده از اسفنجهاي بلورين و سنگهاي تزييني است که يکي از زيباترين غارهاي کشور به شمار ميآيد.
ص/117
انتهای پیام/