وي با قدرداني از تمامي دستاندرکاران مراسم نکوداشت سعدي و اديبان و صاحبنظران حاضر در اين جلسه گفت: بدون ترديد سعدي نماد ايمان، دلباختگي، خردمندي و فرهيختگي است که در نقطه اوج زيبايي روح و لطافت طبع قرار داشته و در فصاحت و بلاغت تمام و کمال است؛ به نحوي که سخن او معيار و تصنيفات او ملاک زبان فارسي اين سرزمين است.
رئيسجمهور خاطرنشان کرد: بيترديد سعدي حکيمي برجسته و عارفي قدبرافراشته در آسمان و آثار او از جمله بوستان و گلستان راهنماي همه انسانها در عصرها و نسلهاي متفاوت است.
وي در ادامه با قرائت برخي از اشعار سعدي در زمينههاي مختلف و چگونگي انگيزش اين شاعر در نگارش بوستان و گلستان اظهار داشت: سعدي در برخي از غزليات خود نحوه عروج انسان به قلههاي کمال را توصيف کرده و راه را به انسانها نشان ميدهد.
دکتر احمدينژاد با بيان اين که توجه و اشاره به توحيد، نبوت، عدل و امامت از جمله محورهاي اشعار سعدي به شمار ميروند، گفت: سعدي در اشعار خود از غم محرومان و مستضعفان غمگين بوده و سفارش به برقراري عدالت و رسيدگي به محرومان ميکند و حاکمان عادل را ستايش و به آنان براي نصب ماموران در جهت رسيدگي به امور مردم سفارش ميکند.
وي با اشاره به اين شعر از سعدي که «بنيآدم اعضاي يکديگرند / که در آفرينش ز يک گوهرند / چو عضوي به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار» اظهار داشت: توجه به ارزشها و کرامتهاي انساني در اشعار سعدي به وضوح ديده ميشود؛ به گونهاي که اين شعر او به عنوان نمادي از توجه به کرامتهاي انساني در سازمان ملل نقشآفريني ميکند.
رئيسجمهور خاطرنشان کرد: در اشعار سعدي توصيههاي پيامبران و انعکاس دستورهاي الهي براي زندگي سعادتمند جلوهگري ميکند.
وي با اشاره به توجه ويژه سعدي به معرفي امام و انسان کامل در اشعارش گفت: باورم اين است که محال است کسي بدون عشق و ارتباط با انسان کامل شکوفا شود. سعدي شکوفا شد و به نقطههاي کمال انساني اوج گرفت و امروز مانند خورشيدي در عالم ميدرخشد. نگاه، انديشه، رفتار و گفتههاي او همه برگرفته از الهامات آسماني است که بدون عنايت پيامبر، آل پيامبر و انسان کامل هرگز محقق نخواهد شد؛ تا کسي بتواند به اين درجه از شکوفايي رسيده و خود هدايتگر خلق شود.
دکتر احمدينژاد بيان داشت: هنگامي که آثار اين حکيم را مشاهده ميکنيم به روشني ميتوان دريافت که او جرعهاي از شراب عشق و طهور را نوشيده که سرتاسر آن وصف جمال و دلدادگي است.
وي با بيان اين که سعدي از هجران سخن گفته و آنچنان از وصف رخ يار ميگويد که گويي او را ديده است، گفت: توحيد، عدالت، نبوت، شفقت با مردم و توجه به آنان، گذشت و مروت از خودشناسي، طلب جوهر عشق و بريدن از همه تعلقات در آثار اين شاعر گرانمايه ديده ميشود که نشاندهنده آن است که وي بر همان چيزي که امامان و پيامبران، انسانها را به آن دعوت ميکردند، تاکيد دارد.
رئيسجمهور تصريح کرد: بدون ترديد سعدي راه هدايت و پيامبر و آل پيامبر را شناخته و در آثار خود انسانها را به آن معرفي ميکند.
وي اظهار داشت: تمامي آثار سعدي نشان ميدهد که اين شاعر بزرگ و همه بزرگان ادب و فرهنگ اين سرزمين به حقيقت ناب و چشمه حيات يعني انسان کامل رسيده و از آن نوشيدهاند و به همين دليل است که زبان آنها در بيان حقيقت ناب، گشوده است.
دکتر احمدينژاد با بيان اين که مصنوعات ساخته دست بشر کهنه شده اما آثار سعدي و فرهيختگاني مانند او ماندگار بوده و در هر دورهاي برطرفکننده نياز مردم خواهد بود، گفت: باورم اين است کساني که به اين درجه از کمال ميرسند، مهمترين ماموريت خود را معرفي امام و انسان کامل ميشناسند؛ اکسيري که با شناخت، پيروي و استعانت از او ميتوانيم به منزل مقصود برسيم.
رئيسجمهور در اين مراسم همچنين به قرائت اشعار زيبايي از بوستان و گلستان سعدي پرداخت.
انتهای پیام/