تعيين عرصه و حريم  تپه  آشخانه آغاز شد

سرپرست نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان مانه و سملقان با اعلام اين خبر به ميراث آريا(chtn) گفت: لايه‌نگاري و تعيين عرصه و حريم با سرپرستي «محمد جواد جعفري» کارشناس معاونت ميراث فرهنگي از فروردين‌ماه شروع شده است و هم‌اکنون نيز کاوشگران در حال تعيين عرصه و حريم اين تپه هستند.

«علي داوري» اعتبار در نظرگرفته شده براي اين اقدام را 120ميليون ريال عنوان کرد و افزود: اين پروژه به منظور شناخت بيشتر ادوار تاريخي دشت آشخانه و معرفي آن به عنوان يکي از ارکان هويتي مردم اين منطقه انجام مي‌شود.

داوري افزود: طبق بررسي‌هاي انجام شده و بر اساس موارد فرهنگي که در سطح تپه وجود دارد، تپه ريبا از 5 هزار سال تا هزار سال قبل محل استقرار وسکونت بوده و وسعت آن بيش از 80 هکتار بوده است و به نظر مي‌رسد يک استقرار شهري در دشت آشخانه وجود داشته.

سرپرست نمايندگي شهرستان، مشکلات ناشي از ايجاد کوره‌هاي آجر‌پزي در حوالي اين تپه را از ديگر عوامل تعيين عرصه و حريم آن دانست.

وي گفت: فعاليت‌هاي ميداني اين پروژه تا اواخر ارديبهشت‌ماه امسال ادامه مي‌يابد وعلاقه‌مندان به تاريخ و باستان‌شناسي منطقه مي‌توانند از روند اين فعاليت‌ها بازديد کنند.

تپه باستاني ريبا در 3کيلومتري غرب شهر آشخانه، يک کيلومتري غرب روستاي نجف و500 متري شمال روستاي قره مصلي واقع شده است. با توجه به اهميت علمي و تاريخي تپه ريبا، اين تپه در سال 1346 با شماره 720 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد. تپه ريبا همواره يکي از مهم‌ترين آثار استقراري پيش از تاريخ در شرق کشور محسوب مي‌شده است.
ب/119

انتهای پیام/

کد خبر 1391020326