اختتاميه دومين کارگاه پژوهشي شناخت و اهميت گنبدهاي نمکي

دبير برگزاري دومين کارگاه پژوهشي شناخت و اهميت گنبدهاي نمکي در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا(chtn) اظهار داشت: با همکاري اداره‌ کل طبيعت‌گردي معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي کشور و ميزباني انجمن غارنوردان و غارشناسان ايرانيان از اتحاديه جهاني غارنوردي با هدف آشنايي با غارهاي ايران دعوت شد.

«جواد نظام‌دوست» افزود: اتحاديه جهاني غارنوردي با توجه به اين که ايران در برخورداري از گنبدهاي نمکي و غارهاي موجود در اين گنبدها بي‌مانند است، پيشنهاد انجام اين مهم را در قالب کارگاه علمي و آموزشي به همراه بازديد از غار طويل نمکدان در قشم و گنبدهاي نمکي جنوب ايران مطرح کرد.

وي يادآور شد: در اين برنامه کارشناسان و اساتيد کشورهاي فرانسه، بلژيک، سوئيس، نيوزلند، امريکا و لبنان که همگي از اعضاي بلندپايه اتحاديه جهاني غارنوردي‌اند نيز حضور داشتند.

نظام‌دوست گفت: بخش نخست اين کارگاه آموزشي ـ پژوهشي به مدت 4 روز در قشم برگزار شد و طي آن شرکت‌کنندگان در اين کارگاه آموزشي از غار نمکدان قشم بازديد کردند.

رئيس هيات‌مديره انجمن غارنوردان و غارشناسان ايرانيان يادآور شد: يکي از دبيران اتحاديه جهاني غارنوردي در نشستي با اعضاي ژئوپارک قشم راهکارهاي خوبي براي حفظ و نگهداري بزرگ‌ترين غار نمکي دنيا ارائه داد و با تاکيد بر ضرورت معرفي گنبدها و غارهاي نمکي ايران، اجراي اين مهم را وظيفه دستگاه‌هاي ذي‌ربط دانست.

وي بازديد اين گروه به همراه دانشجويان از منطقه گنبدهاي نمکي کنار سياه و همچنين گنبدهاي نمکي جهاني واقع در منطقه فيروز‌آباد فارس را از ديگر دستاوردهاي اين کارگاه آموزشي دانست و گفت: همچنين طي جلسه‌اي با مسوولان استان فارس تذکرهاي لازم درباره خطرات ساخت و ساز و جاده‌سازي در محدوده گنبدهاي نمکي مطرح شد.

نظام دوست با اشاره به ارائه مقاله‌‌اي از سوي «عزت‌الله رئيسي» پدر علم هيدروژئولوژي ايران با عنوان «سخن‌هاي گنبدهاي نمکي سرزمين مادري‌ام» اظهار داشت: در اين اجلاس علمي 3 مقاله از سوي زمين‌شناسي ايراني و 6 مقاله از کشورهاي امريکا، نيوزلند و لبنان ارائه شد.

دبير برگزاري دومين کارگاه پژوهشي شناخت و اهميت گنبدهاي نمکي يادآور شد: امروز (3 ارديبهشت‌ماه) همزمان با آخرين روز از دومين کارگاه پژوهشي شناخت و اهميت گنبدهاي نمکي، نشستي با حضور هيات علمي دانشگاه شيراز با محوريت شناخت گنبدهاي نمکي و جلسه پرسش و پاسخ ميان دانشجويان، غارنوردان و اساتيد در دانشگاه شيراز برپا خواهد شد.

پروفسور عزت‌الله رئيسي پدر علم هيدروژئولوژي ايران، زمين‏شناس و کاشف غار نمکدان؛ دکتر «ناصر اسدي»، زمين‏شناس و کاشف غار نمکدان؛ دکتر «مهدي زارعي»، زمين‏شناس، متخصص کارست‌هاي نمکي و محقق گنبدهاي نمکي کنار سياه و دکتر «حاجي کريمي»، استاد هيدروژئولوژي دانشگاه ايلام و رئيس کارگروه پژوهش انجمن غارنوردان و غارشناسان ايران از جمله استادان حاضر در اين کارگاه بودند.
ب/117

انتهای پیام/

کد خبر 1391020352