وي ادامه داد: اين برنامه با حمايتهاي Ministero degli Affari Esteri ، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايران، موسسه ايتاليايي افريقا اورينتال رم، دانشگاه ناپل شرقي ايتاليا، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اصفهان و پژوهشکده باستانشناسي انجام شد.
عضو هيات باستانشناسي ايتاليا در ايران افزود: ايده چاپ اين کتاب براي اولين بار از سوي سفير ايتاليا در ايران، «آلبرتو برادينيني»، در 25 فوريه 2010 مطرح شد. ايشان پيشنهاد کردند که در کوتاهترين زمان ممکن مقالات علمي که در مورد مسجد جامع اصفهان وجود دارد را به صورت يک مجموعه به چاپ برسانند.
برونو جنيتو با بيان اين موضوع که تصميم اين کار بلافاصله گرفته شد، تصريح کرد: در اين راه از مقالاتي که مربوط به نمايشگاه موزه ملي ايران در سال 2005 بود نيز استفاده شد چرا که اين مقالات قبلا به چاپ نرسيده بودند. علاوه بر اين مقالات، مقالات ديگري نيز از سوي «اوجينو گالديري، «روبرتا گيونا» و «لوسيانو رندينا» به اين مجموعه اضافه شد تا مجموعه کاملتري از نويسندگاني که مستقيما در اين کار علمي شريک بودند، به وجود بيايد.
جنيتو درخصوص اين کتاب گفت: کتاب شامل دو مجموعه مجزاست؛ قسمت اول مربوط به تاريخ عمومي، باستانشناسي، تاريخ هنر و کتيبهشناسي اين بناست و قسمت دوم مربوط به مکانها و شرايط بايگاني آدامجي و نتايج اوليه تجزيه و تحليل و مطالعه طبقات اصلي مواد به دست آمده از حفاري است.
جنيتو ادامه داد: بخشي از پروژه شامل مجموعهمقالاتي در مورد حدود 500 هزار تکه سفال است. اين مواد بيشتر از مواد ديگر مستندنگاري شدهاند. نقاشيهاي ديواري، شيشهها و ... نيز به ارزش اين بناي بينظير افزودهاند.
برونو جنيتو در پايان ابراز اميدواري کرد که در عرض دو سال همه کاتالوگها و ومطالب مربوط به حفاريها و مواد به دست آمده از مسجد جامع به چاپ برسند.
سومين نشست تخصصي موزه ملي ايران با حضورسفير ايتاليا برگزار شد.
ب/119
انتهای پیام/