در اين قطعنامه آمده است:
با استعانت از خدواند تبارک و تعالي در ظل توجهات خاصه حضرت ولي عصر (عج ا... تعالي فرجه الشريف) و با عنايت به نامگذاري سال 1391 به عنوان «توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني» از سوي مقام معظم رهبري (مد ظله العالي)، معاونين گردشگري جمهوري اسلامي ايران اين شعار را نصبالعين خود قرار داده تا در استقرار و نهادينه ساختن صنعت گردشگري که يکي از مهمترين بخشهاي بزرگ اقتصادي کشور است، کوشا و فعال باشند.
بديهي است که هرچه اين حجم افزايش يابد، رسيدن به ارزشهاي والاي آن در نظام جمهوري اسلامي روشنتر خواهد شد که صد البته حمايت و افزايش سطح فعاليت و ارتقاي خدمات کمي و کيفي در آن ميتواند منابع و جاذبههاي تاريخي، طبيعي، فرهنگي و اجتماعي کشور را به فرصتهاي اقتصادي بيبديل تبديل نمايد که در توسعه پايدار نظام نقشي بيّن و آشکار خواهد داشت.
در گردهمايي معاونين گردشگري کشور، ضمن تاکيد بر حاکميت کشور جمهوري اسلامي ايران در خليج هميشه فارس و جزاير ايراني آن، با سرلوحه قرار دادن فرمايشات مقام معظم عظماي ولايت حضرت آيتا... خامنهاي (حفظ الله) مبني بر توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني، ضمن سپاس و قدرداني از مصوبه هيات محترم وزيران به منظور اجرايي نمودن شعار سال مبني بر تبديل جزيره ابوموسي به عنوان منطقه نمونه گردشگري در فضاي نيلگون خليجفارس که نشان از اهتمام ويژه خود را خواهند داشت تا هرچه سريعتر اين کار طرحهاي مطالعاتي خود را ملي نموده و محصول آن را در سال جاري شاهد و ناظر باشيم.
بر اساس آنچه در اين قطعنامه ذکر شده است، معاونين گردشگري کشور بر موارد ذيل تاکيد کردند:
1- توسعه گردشگري روستايي در سال 1391 جزء اولويتهاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قرار گرفته و از اين طريق يکهزار روستاي هدف گردشگري براي پذيرش و ارائه خدمات به گردشگران تجهيز و آماده خواهد شد که تحقق اين امر علاوه بر غنيسازي اوقات فراغت گردشگران و استفاده از طبيعت زيباي روستا، باعث ارتقاي سطح زندگي و معيشت روستاييان شده و معظل بيکاري جوانان را در اين روستاها برطرف خواهند نمود.
2- شرکتکنندگان در اين گردهمايي با توجه به برگزاري جلسات و دورههاي تخصصي بر ويژگيهاي منحصر به فرد طبيعي ايران اسلامي تاکيد نموده و تقاضا دارند فعاليتهاي حوزه طبيعتگردي مورد توجه ويژه قرار گيرد که با مطالعه دقيق منطقهاي و شناسايي ظرفيتهاي کشور نسبت به توليد و ارائه بستههاي تبليغاتي مناسب جهت معرفي اين جاذبههاي طبيعي امکانپذير خواهد شد که هدف طراحي اين بستهها بر ارتقاي دانش و سطح آموزش و فرهنگ عمومي جامعه با اجراي جشنوارههاي طبيعتگردي در کليه استانهاي کشور خواهد بود.
3- همچنين با توجه به گستره آبي خليجفارس و درياي عمان (پارس) در جنوب و درياي خزر در شمال کشور و ظرفيتهاي بالقوه و بالفعل موجود در اين مناطق، برنامه گردشگري دريايي و ساحلي مورد توجه قرار گيرد. بنابراين با تشکيل کميته گردشگري دريايي و ساحلي با عضويت استانهاي ساحلي و مناطق آزاد کشور و دستگاههاي تاثيرگذار طرح مطالعاتي آن آغاز گردد.
4- نظر به تاثير چشمگير شبکه جهاني اينترنت در ابعاد زندگي فردي و اجتماعي و لزوم برنامهريزي در توسعه گردشگري و هماهنگي به منظور بهرهگيري حداکثري از فرصتها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفيد به مردم عزيز کشورمان، گردشگري مجازي با تاکيد رهنمودهاي مقام معظم رهبري با محوريت اشاعه فرهنگ ايراني- اسلامي مورد توجه معاونين گردشگري قرار گرفت.
5-ارتقاي سطح کمي و کيفي فعاليتهاي معاونين گردشگري استانها با برگزاري دورهها و کارگاههاي آموزشي جهت بهبود کيفيت و ارائه خدمات برتر به گردشگران ايراني و خارجي با استانداردهاي جهاني در دستور نشست آتي معاونين گردشگري قرار گرفت.
6- شرکتکنندگان اين همايش ضمن تشکر و قدرداني از برنامهريزي خوب و مهماننوازي در استان ولايتمدار و غيور بوشهر و تقارن با برگزاري همايش بينالمللي و روز ملي خليج هميشه فارس، با محوريت قرار دادن توسعه گردشگري دريايي و ساحلي، نگاه ويژه به اين صنعت مهم در استان بوشهر مد نظر قرار گرفته و خواهان تخصيص اعتبارات لازم براي مطالعه توسعه گردشگري دريايي و ساحلي در اين استان ميباشند. همچنين مقرر گرديد در سال جاري ظرفيتهاي بالقوه و بالفعل گردشگري در استانهاي ساحلي کشور در قالب جشنواره و نمايشگاهي با رويکرد آموزشي و به شکلي مناسب ابتدا در استان بوشهر برگزار گردد که اين امر باعث رشد و بالندگي استان خواهد شد.
7- حضور ادارات کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استانها در نمايشگاههاي بينالمللي اولويتدار در بازار کشورهاي هدف جمهوري اسلامي ايران و مشارکت بخش خصوصي در اين عرصه در جهت معرفي ظرفيتها و توانمنديهاي گردشگري کشور براي ورود گردشگران خارجي.
8- تهيه پکيج مشترک منطقهاي در مناطق پنجگانه کشور در جهت توسعه گردشگري داخلي و خارجي و همکاري استانها در اين خصوص با دبيران مناطق.
9- معاونين محترم گردشگري کشور از مسوولين سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نسبت به صدور احکام دبيران مناطق گردشگري کشوري و تنفيذ اين احکام توسط معاون محترم رئيسجمهور و رياست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تقدير و تشکر مينمايند.
10- با عنايت به ارائه تقويم جدول نشستهاي ماهانه منطقهاي و گردهمايي 2 ماهه، معاونين گردشگري کشور در جلسه فوقالذکر خواهان ابلاغ دستورالعملهاي لازم جهت اجرايي نمودن دبيرخانه مناطق و مدون نمودن آن شدند.
11- توسعه گردشگري خارجي و تاکيد بر ورود 7 و نيم ميليون مسافر و اهتمام مديران و معاونين بر توسعه و رونق مناطق مختلف يکي از برنامههاي محوري معاونت گردشگري در سال 1391 خواهد بود.
12- استانداردسازي مراکز اقامتي با توجه به استانداردهاي بينالمللي موجود در صنعت گردشگري جزء واجبات اين بخش ميباشد.
13- با ايجاد و توسعه مناطق آزاد زيارتي در کشور (قم، مشهد و شيراز و ...) انتظار دارند هيات محترم وزيران طرح مذکور را به تصويب رسانده و به صورت لايحه به مجلس شوراي اسلامي ارسال نمايند تا نمايندگان محترم با فوريت امر نسبت به بررسيهاي لازم در کميسيونهاي مربوطه و تصويب آن در صحن علني مجلس و تبديل آن به قانون مصوب جهت اجرا ابلاغ نمايند.
14- هيات محترم وزيران و صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران به ايجاد شبکه گردشگري کشور اهتمام ويژه داشته و تعجيل در اجرايي نمودن آن بنمايند تا ارزشهاي والاي ايران اسلامي به صورت زنده و مصور و همهگير در جهان توسعه يافته تا در پديده جهاني شدن اولويت و جايگاه خود را پيدا نمايد.
به گزارش ميراث آريا، دومين گردهمايي معاونين سراسر کشور در روزهاي نهم و دهم ارديبهشتماه جاري در کرانه آبهاي نيلگون خليجفارس در بوشهر برگزار شد.
همچنين «سيد حسن موسوي» معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در دومين روز برگزاري اين گردهمايي با حضور در جمع معاونين گردشگري سراسر کشور سخنراني کرد.
/108
انتهای پیام/