وي در اين ديدار همچنين بر افزايش ورود گردشگران اوکرايني به ايران تاکيد کرد و افزود:ايران يک کشور چهار فصل با مردماني مهربان و مهماننواز است که آمادگي پذيرايي از مهمانان و گردشگران خارجي از کشورهاي مختلف ازجمله اوکراين را دارد.
وي با اشاره به جاذبههاي گردشگري ايران يادآور شد: جزاير زيباي ايران در حاشيه خليج فارس ميتواند به عنوان يکي از مهمترين مقاصد سفر گردشگران خارجي به ايران تلقي شود.
موسوي با اشاره به ديگر جاذبههاي گردشگري ايران يادآور شد: طبيعت بکر و کوير گرم ايران نيز ميتواند به عنوان يکي ديگر از مقاصد سفر گردشگران خارجي مطرح شود.
معاون رئيسجمهور در ادامه با اشاره به تجربيات جمهوري اسلامي ايران در حوزه مرمت آثار باستاني تاکيد کرد: ايران آمادگي کامل براي همکاري با اوکراين در زمينه مرمت آثار تاريخي آن کشور را دارد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به ثبت جهاني 23 اثر ملموس در سازمان يونسکو و همچنين ثبت 9 اثر معنوي و غيرملموس يادآور شد: ثبت اين آثار نشاندهنده عمق و جايگاه فرهنگي و تاريخي ايران است.
وي با اشاره به اين که ايران جزو 5 کشور طبيعي و تاريخي دنيا است خاطر نشان کرد: پيشينه و تمدن تاريخي ايران با کيفيتي که در حال حاضر ميبينيم با هيچ کشوري در دنيا قابل مقايسه نيست.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با بيان اين که علاقهمند به توسعه همکاري با اوکراين در هر سه حوزه ماموريتهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هستيم يادآور شد: در حوزه مستندسازي تاريخ و تمدن، باستانشناسي، پژوهش و مرمت آثار تاريخي آماده همکاري با کشور اوکراين هستيم.
معاون رئيسجمهور با بيان اين که ايران و اوکراين از همکاري با يکديگر خاطرات خوشي دارند خاطر نشان کرد: اين خاطرات خوش ميتواند با تقويت، توسعه و گسترش مناسب روابط بين دو کشور ادامه يابد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با ابراز خرسندي از برپايي کرسيهاي زبان در دو کشور اظهار اميدواري کرد اين موضوع بتواند به تحکيم روابط بين دو کشور کمک کند.
موسوي با بيان اين که ظرفيتهاي گردشگري بين دو کشور جاي کار بيشتري دارد يادآور شد: با برنامهريزي مناسب ميتوان در خصوص تبادل گردشگر بين دو کشور همکاري کرد.
معاون رئيسجمهور همچنين خطاب به وزير فرهنگ اوکراين و نيز سفير اوکراين در ايران در خصوص استقبال و ميزباني از يک گروه رسانهاي اوکرايني براي نشان دادن زيباييهاي ايران اعلام آمادگي کرد و خواستار سفر مديران آژانسهاي مسافرتي اوکراين و نيز ايرانشناسان کشورمان شد.
در اين ديدار همچنين ميخائيل کولينياک وزير فرهنگ اوکراين نيز با ابراز خرسندي از سفر به ايران و ديدار با مقامات ايراني بر تقويت روابط ميان دو کشور در زمينههاي ماموريتهاي سهگانه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تاکيد کرد.
وي با اشاره به بازديد از شهرهاي شيراز و اماکني مانند تختجمشيد، کاخ گلستان تهران و موزه فرش؛ ايران را کشور زيبا و داراي جاذبههاي تاريخي و فرهنگي قلمداد کرد که ميتواند به عنوان يکي از مهمترين مقاصد گردشگري در دنيا مطرح شود.
وي با اشاره به امضاء پروتکل همکاري با ايران بر برگزاري هفتههاي فرهنگي ايران و اوکراين تاکيد کرد.
وزير فرهنگ اوکراين در بخشي از صحبتهاي خود با اشاره به آموزش زبان فارسي در اوکراين گفت: آموزش زبان فارسي در اوکراين نشاندهنده علاقهمندي مردم اين کشور به زبان، فرهنگ و تاريخ ايرانزمين است.
وي همچنين با اشاره به حضور مسلمانان در اين کشور از ساخت مسجد براي مسلمانان اين کشور خبر داد.
اين مقام اوکرايني با بيان اين که با علاقه فراوان به ايران سفر کردهام خاطر نشان کرد: مطمئن هستم که هيات ما با خاطرهاي خوش و دست پر از ايران باز خواهد گشت.
در اين ديدار همچنين الکساندر سامارسکي سفير اوکراين در ايران نيز بر توسعه گردشگري و تبادل گردشگر بين دو کشور تاکيد کرد.
وي با بيان اين که اوکراينيها علاقه زيادي براي سفر به ايران دارند افزود: در اين خصوص برنامهريزيهايي انجام دادهايم و حتي با برخي از مسوولان ايراني از جمله استانداران چند استان ايران جلسه داشتهايم.
به گزارش ميراث آريا، در اين نشست معاون گردشگري، معاون ميراث فرهنگي، معاون صنايعدستي، مديرکل حوزه رياست، قائم مقام امور بينالملل، سرپرست دفتر امور بينالملل، مديرکل دفتر طرحها و توسعه تسهيلات و مديرعامل موسسه مهر پارسه نيز حضور داشتند.
/108
انتهای پیام/