رمز موفقيت در ‌ساخت سازهاي سنتي نوآوري است

«وحيد کشاورز» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn)، با اشاره به قدمت 2‌هزار ساله ساخت کمانچه، تخصص خود را در ساخت اين ساز اعلام کرد و گفت: در ساخت اين نوع ساز، نوعي ساختارشکني انجام داده‌ام که موجب تمايز آثارم از ديگر توليدات در اين زمينه شده است.

اين هنرمند افزود: اغلب صنعتگران براي ساخت کمانچه چوب را در آب مي‌جوشانند، به صورت منحني تا مي‌کنند و به شکل مورد نظر در مي‌آورند اما من براي ساخت کمانچه چوب را به شکل منحني برش مي‌دهم که اين امر موجب حفظ بافت و زيبايي چوب مي‌شود.

وي ساخت به شيوه ابداعي خود را از عوامل ماندگاري گره‌ها و نقش‌هاي بي‌نظير چوب دانست و ادامه داد: براي ساخت به شيوه معمول تنها از چوب گردو و توت مي‌توان استفاده کرد اما شيوه ابداعي امکان استفاده از هر نوع چوبي را فراهم مي‌کند.

کشاورز ساخت کمانچه را به دو صورت محلي و سنتي معرفي کرد و افزود: در شيوه سنتي، سطح کروي‌شکل کمانچه يک کره ناقص پشت‌بسته است اما پشت ‌کر‌ه کمانچه محلي باز است و به کمانچه پشت‌باز معروف است.

به گفته اين هنرمند، کمانچه‌هاي دست‌ساز او به ارزش 8 تا‌ 20 ميليون ريال ‌در بازار به فروش مي‌رسد و ساخت هر يک از آن‌ها دست کم به يک ماه زمان نياز دارد.
ب/110

انتهای پیام/

کد خبر 1391021844