فضاهاي روستايي استان مرکزي داراي منابع ويژه گردشگري است

سرپرست اداره‌ کل ميراث فرهنگي استان مرکزي در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا(chtn)، با تاکيد بر توسعه گردشگري روستايي در استان مرکزي مطالعه شيوه زندگي روستانشينان را از جاذبه‌هاي گردشگري روستايي دانست.

وي افزود: مطالعه عوامل وجودي روستاهاي استان مرکزي و بررسي نحوه شکل‌گيري و بافت‌سنتي آن‌ها نيز از جاذبه‌هاي توريسم روستايي است که مورد توجه علاقه‌مندان به طبيعت‌گردي و مردم‌شناسي قرار مي‌گيرد.

رضواني ادامه داد: از کل جمعيت استان مرکزي حدود 43 درصد در مناطق روستايي زندگي مي‌کنند که عمدتا از طريق کشاورزي، دامپروري و گله‌داري روزگار مي‌گذرانند.

اين مقام مسوول در اداره ‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي يادآور شد: اين جمعيت ساکن به دليل موقعيت جغرافيايي و آب و هوايي استان، در دامنه رشته‌کوه‌ها، کوهپايه‌ها و همچنين در کنار چشمه‌ها و قنات‌هاي طبيعي استقرار يافته‌اند.

وي با بيان اين که با مطالعه منشا شکل‌گيري روستاها به اين نتيجه مي‌رسيم که دسترسي به آب مهم‌ترين عامل در ساخت اماکن عمومي و ساخت منازل بوده است، افزود: ساختار و بافت بيشتر روستاهاي استان نشان‌دهنده اين است که روستاها يا بافت دايره‌اي و متراکم داشته و يا به صورت طولي در مسير جريان آب چشمه، سراب و رودخانه ساخته شده‌اند.

سرپرست اداره‌ کل ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري استان مرکزي يادآور شد: عوامل امنيتي از جمله در امان ماندن از جريان سيلاب‌ها و همچنين دفاع در برابر اقوام مهاجم را نيز نبايد در شکل‌گيري روستاها از نظر دور داشت.

رضواني ادامه داد: در بيشتر روستاهاي استان مرکزي اماکن عمومي از جمله مسجد، حسينيه، تکيه، حمام و آسياب را در اطراف سرچشمه‌ها و قنات‌ها ساخته‌اند و ساير مناطق مسکوني نسبت به جايگاه اجتماعي و درآمد و ثروت افراد در لايه‌هاي بعدي استقرار يافته‌اند.

وي تصريح کرد: در کنار اين منابع آبي، آثار و بناهاي قديمي و تاريخي بسياري به يادگار مانده‌اند که درختان کهنسال چنار، بقاياي منازل قديمي، بقعه‌ها و امامزاده‌ها از اين جمله‌اند.

اين مقام مسوول يادآور شد: مطالعه شيوه‌هاي کاشت، داشت و برداشت محصول، شيوه‌ها و آداب و رسوم حاکم بر استفاده از منابع آب براي آبياري، توليدات صنايع‌دستي، جشن‌ها و مراسم، نوع پوشش، لباس و بازي‌ها و مسابقات محلي از موضوعاتي است که براي گردشگران و محققان داخلي و خارجي بسيار جالب و جذاب خواهد بود.

وي همچنين از خورهه، دودهک، ساروق، انجدان، محسن‌آباد، دهنو، حشمتيه، گوشه، ريحان، شاهواروق و خنجين به عنوان مهم‌ترين فضاهاي روستايي استان مرکزي که داراي منابع ويژه گردشگري‌‌اند نام برد.

ب/117

انتهای پیام/

کد خبر 139102188