فرهنگ‌سازي؛ مقدم بر مجازات غيرمتعارف تخريب‌گران آثار تاريخي

به گزارش ميراث‌آريا(chtn)، «بيژن نوباوه» درباره بازبيني مجدد ماده ۵۵۸ قانون مجازات اسلامي مبني بر اين که «هرکس به تمام يا قسمتي از ابنيه و محوطه‌ها مجموعه فرهنگي، تاريخي و مذهبي آسيب برساند، علاوه بر جبران خسارت، به حبس يک تا ۱۰ سال محکوم مي‌شود»، گفت: بايد تلاش بيشتري صورت گيرد تا علاوه بر رفع ضعف‌هاي موجود، حفاظت از آثار فرهنگي براي مردم جا بيفتد.

نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر با بيان اين که در حال حاضر بسياري از آثار باارزش در معرض نابودي قرار دارند، افزود: تخريب آثار تاريخي نشان‌دهنده اين است که به ميراث و مفاخر کشورمان بي‌توجه بوده و نتوانسته‌ايم در فرهنگ‌سازي آن موفق عمل کنيم.

وي در مورد اختصاص بودجه ميراث فرهنگي تصريح کرد: حوزه فرهنگي صاحب‌نظران زيادي دارد، ولي متاسفانه زمان در نظرگرفتن بودجه حتي نمايندگان مجلس حاضر نيستند به ۱۰ درصد آن راي دهند؛ چرا که بازدهي در فرهنگ، روندي رو به کند دارد و کمتر پيش مي‌آيد که در اين حوزه هزينه شود.

نوباوه با اشاره به نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازي حفاظت از آثار تاريخي گفت: بسياري از مردم نمي‌دانند چرا بايد از ميراث فرهنگي حفاظت کنند؛ در حالي که بايد اين مسئله روشن شود و آثار تاريخي همانند عکس‌هاي يادگاري‌اند که هيچ‌کس حاضر نيست آسيبي به آن‌ها وارد کند. بنابراين اگر رسانه‌ها در تبليغ اين امر فعاليت خود را بيشتر کنند، قطعا مردم نيز به اين باور مي‌رسند.

عضو کميسيون فرهنگي افزود: برخورد قانوني با تخريب‌گران آثار فرهنگي نمي‌تواند راهگشا باشد و بايد نگاه نظام اسلامي و مردم تقويت شود تا با فرهنگ‌سازي صحيح از ميراث فرهنگي کشورمان نگهداري کنيم.

پيش از اين گفته شده بود بر اساس ماده ۵۵۸ قانون مجازات اسلامي، هر کس به تمام يا قسمتي از بناهاي تاريخي يا تزئينات، ملحقات، تاسيسات، اشيا، لوازم، خطوط و نقوش منصوب يا موجود در اماکن واجد حيثيت فرهنگي، تاريخي و مذهبي آسيبي وارد آورد، علاوه بر جبران خسارات وارده، به حبس از يک تا ۱۰ سال محکوم مي‌شود.
ص/120

انتهای پیام/

کد خبر 1391021919