اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي مقايسه ميزان استقبال و بازديد از موزههاي ايران با کشورهاي پيشرفته جهان را نادرست خواند و گفت: موزههاي شناخته شده در دنيا که بازديدکنندگان ميليوني دارند، مربوط به کشورهاي پيشرفته هستند که بيشتر اشياء اين موزهها ارتباطي با تاريخ اين کشورها ندارد و مربوط به اقوام و ملل ساير نقاط جهان است.
اين مقام مسوول در معاونت ميراث فرهنگي کشور تاکيد کرد: موزههاي ايران را بايد با کشورهاي در حال توسعه از جمله کشورهاي آسيايي، آمريکاي جنوبي مقايسه کرد که از اين نظر ايران رتبه بالاتري نسبت به ديگر کشورهاي در حال توسعه از نظر فضاي موزهاي دارد.
حجري تاکيد کرد: موزههايي چون لوور فرانسه و يا بريتانيا عملکرد بينالمللي دارند ضمن آنکه نوع اشيايي که در اين موزهها وجود دارد فراتر از اين کشورها است.
وي يادآور شد که اين کشورها در گذشته از طريق استعمار ميراث فرهنگي اقوام مختلف را به تاراج برده و آن را امروز در موزههاي خود نمايش ميدهند و از اين طريق نقشي بينالمللي دارند.
مديرکل موزهها و اموال منقول تاريخي کشور در ادامه گفت: در سال جاري نخستين موزه منطقهاي کشور به عنوان «موزه بزرگ خراسان» در مشهد مقدس به بهره برداري ميرسد.
حجري تاکيد کرد: اين بناي موزهاي نزديک به 15 هزار متر مربع زير بنا دارد و تمامي مشخصههاي ميراث فرهنگي منطقه خراسان را در خود جاي ميدهد.
مدير کل موزهها و اموال منقول تاريخي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري افزود: در موزه بزرگ خراسان علاوه بر مکان سنجي براي نمايش ميراث فرهنگي اين خطه، فضاهاي مورد نياز يک موزه استاندارد بينالمللي پيش بيني شده است.
وي يادآور شد که اين موزه داراي مخزني بزرگ و امن براي آثار باستاني کشور خواهد بود.
انتهای پیام/