وي اظهار کرد: در حال حاضر 362 رشته و زيررشته صنايع دستي در کشور فعالاند و تاکنون قريب به 116 اثر صنايع دستي توانستهاند مهر اصالت يونسکو را دريافت کنند.
صالحيمرام از ثبت ملي و جهاني «فيروزه تراشي» به عنوان يکي از برنامههاي سال 91 ياد کرد و ادامه داد: بيش از 80 درصد از رشتههاي صنايع دستي در ايران بومي و انحصاري است و در سايه برنامهريزي و ايجاد زيرساختهاي علمي، فني، تجاري و فناوري ميتوان اين حوزه را به قطب موفق توليد و درآمد تبديل کرد.
وي اظهار داشت: سال گذشته 500 ميليون دلار صادرات صنايع دستي داشتيم و امسال سه برابر اين رقم، هدفگذاري شده است.
اين مقام مسوول تحقق برنامه صادراتي امسال را به فراهم کردن ملزومات قانوني وابسته دانست و افزود: ايجاد زيرساخت در تامين مشوقهاي صادراتي، تقويت کيفيت توليد کالاها و صنايع فاخر دستي، تسهيل روند امور گمرکي و برنامههاي انگيزشي براي صادرات از ديگر ملزومات اجراي اين امر است.
معاون صنايع دستي کشور يادآور شد: توسعه مطالعات علمي بازارهاي هدف براي توليدات صنايع دستي، تقويت زيرساختهاي تجارت الکترونيک، ايجاد نمايشگاههاي دائمي در کشورهاي هدف و تقويت دورههاي آموزشي از برنامههاي سال 91 اين معاونت است.
وي با بيان اين که تاکنون 120 هزار هنرمند صنايع دستي تحت پوشش بيمه قرار گرفتهاند، گفت: در سال 91 با گسترش چتر خدمات بيمه، اميد است تعداد بيشتري از هنرمندان کشور از تسهيلات حوزه مشاغل خانگي بهرهمند شوند.
وي واردات کالاهاي بيکيفيت از کشورهاي ديگر را اقدامي غيرکارشناسانه دانست و بيان کرد: بسياري از کالاهاي خارجي علاوه بر کيفيت نازل، مشکلات بهداشتي نيز دارند.
معاون صنايع دستي کشور در سفر يکروزه به استان مرکزي از کارگاه و نمايشگاه صنايع دستي و هنرهاي سنتي استاد بهادري، موزه صنايع دستي حسنپور اراک، کارگاه ساخت ضريح مطهر امامزاده ابراهيم مجاب، موزه خصوصي سلطانآباد و سراي مهر اراک بازديد کرد.
ب/110
انتهای پیام/