وي با اشاره به در خطر بودن اين سنگنگارهها با توجه به گسترش راههاي ارتباطي جادهاي، لولههاي آبرساني و برقکشي خاطرنشان کرد: همچنين سنگنگارهها به دليل اين که به صورت باز در طبيعت و در معرض ديد قرار دارند، ممکن است از طرف گردشگران، کوهنوردان و عوامل طبيعي همچون باد و باران تهديد شوند.
رضواني يادآور شد: حفاظت از اين آثار با ارزش تاريخي، شناسايي نمونههاي با اصالت و بدون اصالت، شناسايي مسيرهاي جديد و استفاده از تجارب علمي پژوهشگران استانهاي ديگر در اين زمينه از دلايل عمده برگزاري اين همايش است.
اين مقام مسوول با بيان اين که سنگنگارههاي نامبرده از نظر تاريخي و باستانشناسي و به ويژه مردمشناسي ارزش بسياري دارند، افزود: ما در اين زمينه به مطالعات همهجانبه نياز داريم تا با به دست آوردن اطلاعات از مردم قبل از تاريخ و اسلام، ورقهاي تاريخ گذشته و معاصر را با يکديگر پيوند دهيم.
وي هدف از برگزاري اين همايش را معرفي ظرفيتهاي استان مرکزي و استفاده از توانمنديهاي علمي متخصصان اين حوزه عنوان کرد و اظهار داشت: نشستهاي تخصصي پس از اين همايش برگزار خواهيم کرد که موضوعات مطرح شده در همايش را به صورت جزئي و تخصصي مورد بررسي قرار دهيم.
رضواني در پايان يادآور شد: همايش يک روزه «سنگنگارههاي استان مرکزي» 10 خردادماه در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اراک (فلق- تالار اميرکبير) از ساعت 30/8 تا 14 برگزار ميشود.
ص/122
انتهای پیام/