صنايع دستي ايران را نمي‌توان تقليد کرد

به گزارش ميراث آريا، «محمد حسن صالحي‌مرام» شب گذشته پس از پايان مراسم افتتاحيه دومين نمايشگاه بين‌المللي صنايع دستي با اعلام اين مطلب در گفت‌وگو با شبکه تلويزيوني پرس تي وي افزود: صنايع دستي ايران با 7 هزار سال قدمت و سابقه تاريخي در دنيا ممتاز است و غير قابل تقليد و غير قابل رقابت است.

وي اظهارداشت: تنوع و زيبايي صنايع دستي ايران در دنيا رتبه اول را دارد و در هيچ کشوري نمي‌توان مشابه صنايع دستي ايران را پيدا کرد.

معاون صنايع دستي کشور افزود: صنايع دستي ويژگي‌هاي خاص خودش را دارد؛ ارز آور است و اشتغال‌زاست و هزينه اندکي براي احداث يک کارگاه لازم است و پايداري نيز در اين شغل بيشتر از مشاغل ديگر است.

وي گفت: از مهم‌ترين خصوصيات صنايع دستي ايران غير قابل تقليد بودن آن است که ويژگي منحصر به فرد صنايع دستي در مقايسه با مشاغل ديگر به حساب مي‌آيد.

وي يادآور شد: به دنبال اعمال سياست‌هاي جديدي در اين خصوص هستيم و براي اين که بتوانيم خانواده‌هاي ايراني و مردم کشورهاي ديگري را که مشتريان مناسبي براي صنايع دستي کشورمان هستند با اين صنايع دستي زيبا آشنا کنيم، به دنبال ايجاد بازارچه‌هاي فروش و گالري‌هاي متعدد در ايران و ساير کشورها هستيم.

وي گفت: در حال حاضر 50 کشور هدف براي ايجاد اين بازارچه‌ها تعيين شده است و اين بازارچه‌ها در کشورهاي مختلف از سوي تعاوني‌ها وتشکل‌هاي مختلف راه‌اندازي مي‌شود.

وي درباره تاثير برپايي اين نمايشگاه‌ها اضافه کرد: اين موضوع به کاهش قيمت تمام‌شده صنايع دستي ايران مي‌انجامد.

صالحي‌مرام در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود درباره پرداخت تسهيلات به هنرمندان و توليدکنندگان صنايع دستي يادآور شد: خوشبختانه حمايت‌هاي دولت از هنرمندان و توليدکنندگان صنايع دستي بالاست و براي مثال از صفر تا صد برگزاري دومين نمايشگاه صنايع دستي کشور را دولت پرداخت کرده است.

وي اضافه کرد: در خصوص پرداخت تسهيلات به هنرمندان نيز هيچ مانعي وجود ندارد و در حال حاضر به دنبال رفع مشکلات موجود در اين خصوص هستيم.

وي با اشاره به بيمه هنرمندان افزود: بيمه هنرمندان عملا در دولت نهم ودهم کليد زده شد و ظرف مدت يک سال 120 هزار نفر از هنرمندان صنايع دستي بيمه شدند.

وي ادامه داد: به دنبال رفع مشکلات پيش روي هنرمندان صنايع دستي هستيم و آنچه را که بتوانيم انجام دهيم، قطعا کوتاهي نمي‌کنيم.
اين مقام مسوول در ادامه، با تشريح نتايج بسيار مثبت افزايش توليد و صادرات صنايع دستي يادآور شد: بدون اغراق بايد گفت ما مي‌توانيم اقتصاد بدون نفت را به صورت جدي و تنها با تکيه بر توليد و صادرات صنايع دستي دنبال کنيم.

وي افزود: برخي از کشورهاي دنيا که تنها يک يا دو رشته صنايع دستي دارند، از محل توليد و صادرات اين صنايع دستي درآمدزايي بالايي دارند در حالي که ايران داراي بيش از 360 رشته صنايع دستي است و حضور در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي نشان داده است که کالاي ايراني بي‌مشتري نيست و اين کالاها بلافاصله در بازارهاي جهاني به فروش مي‌رسند.

وي افزود: جذابيت، زيبايي و لطافت خاصي در صنايع دستي ايران مشهود است و اين آثار علاوه بر جنبه اقتصادي جنبه‌هاي هنري زيبايي نيز دارند.

وي گفت: آثاري که هنرمندان ايران‌زمين توليد مي‌کنند نشان‌دهنده روحيه زيبايي پسند ايرانيان است و نشان‌دهنده فرهنگ و مدنيت در ايران است.

معاون صنايع دستي کشور همچنين درخصوص برنامه‌ريزي‌ها براي افزايش صادرات صنايع دستي افزود: از طريق بانک عامل يعني بانک توسعه صادرات به تمام صادرکنندگان تسهيلات با سود پايين پرداخت مي‌شود و همچنين، تسهيلات بدون کارمزد و سود به افرادي که قصد برگزاري نمايشگاه در خارج از کشور را دارند، تعلق مي‌گيرد.

وي ادامه داد: تمام سفارتخانه‌هاي ايران در سراسر دنيا از صادرکنندگان صنايع دستي حمايت مي‌کنند.
ب/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391031827