وي افزود: اين حمام با مساحت 596 مترمربع از جمله حمامهاي بزرگ، با تزئينات و کاربنديهاي زيبا به شمار ميآيد و حمام خواجه نصير جزو معدود حمامهاي دوقلوي کشور، يعني داراي بخش مجزاي زنانه و مردانه است که روبهروي سراي خواجه ملکم و به فاصله کمي از مسجد ملامعزالدين مراغه واقع شده است.
محمدي با بيان اين که متاسفانه بخش زيادي از حمام زنانه خواجه نصير، قبل از انقلاب تخريب شده و بلااستفاده مانده است، تصريح کرد: با آغاز عمليات مرمت و بازسازي در اين بنا، قسمت حمام زنانه خاکبرداري و زبالهروبي شده و پلههاي ورودي بيرون آمده است.
وي با اشاره به اقدامات مرمتي صورت گرفته در اين اثر خاطرنشان کرد: نمزدايي کانالها، ايزوگام گنبدها، نقطهگذاري طاقهاي حمام زنانه براي پوشش گنبدها و بخشي از کفسازيها صورت گرفته و ساير مرمتها مانند اندودبرداري در آن ادامه دارد.
محمدي يادآور شد: سفيدکاري ديوارها، کفسازي، تعويض وروديها و همچنين سفيدکاري و نازککاري فضاهاي جانبي اقدامات مرمتي اين مجموعه وسيع را تشکيل ميدهند که به زودي اجرا خواهند شد.
رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي آذربايجان شرقي خاطرنشان کرد: حمام صفوي خواجه نصير مراغه سال 1384 به شماره 12434 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
ص/122
انتهای پیام/