«قربان عباسي» افزود: نظر به به اجراي ماده يک از قانون تشکيل سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مصوب ۲۳ ديماه ۱۳۸۲ و همچنين با توجه به قانون حفظ آثار ملي مصوب ۱۲ آبانماه ۱۳۰۹ و نظامنامه اجرايي آن و ماده واحده قانون ثبت آثار ملي مصوب آبانماه ۱۳۵۲، اقدام به ثبت آثار تاريخي و فرهنگي استان گلستان ميشود.
وي با اشاره به اين که بناي نامبرده در اواخر دوره قاجار ساخته شده است، گفت: اين کاروانسرا با گسترش استرآباد، تبديل به گاراژ شده و هم اکنون کاربري خاصي ندارد.
عباسي در ادامه خاطرنشان کرد: ورودي کاروانسراي مهر آيين شباهتي به دروازه مازندران در دوره استرآباد داشته و به عنوان معماري شاخص شمال ايران شهرت داشته است.
اين مقام مسوول يادآور شد: اين کاروانسراي قاجاري در زمان شورشهاي محلي بارها به عنوان يک اردوگاه موقت از سوي ارتش ايران استفاده ميشد و در آن زمان ساختارهاي خدماتي آن به خوبي ميتوانست پاسخگوي فوج بزرگي از ارتش وقت باشد.
وي تصريح کرد: اين کاروانسرا در آن زمان داراي ۴۸ اتاق، ۳ آشپزخانه و 2 اصطبل بود که آب آشاميدني آن از طريق يکي از درکههاي خاص رود تامين ميشد و همچنين جايگاه فرمانده نظامي قلعه کهنه (محله گرگان جديد) براي مدت کوتاهي بوده است.
کاروانسراي مهر آيين با گسترش محدوده شهر هم اکنون در جنب ميدان شهرداري در مرکز شهر گرگان واقع شده است.
ص/123
انتهای پیام/