مسجد جامع اصفهان و گنبد قابوس جهاني شدند

«مسعود علويان صدر» با اعلام اين خبر در گفت و گوي اختصاصي با ميراث آريا(chtn)، با اشاره به ارايه دو پرونده از سوي ايران در سي و ششمين اجلاس کميته ميراث جهاني در سن پترزبورگ روسيه افزود: دقايقي پيش اين دو پرونده در اين اجلاس به ثبت رسيدند.

وي افزود: پرونده مسجد جامع اصفهان به عنوان يکي از مهمترين بناهاي تاريخي ايران به اين اجلاس ارسال شد که خوشبختانه با راي مثبت اعضاي اين اجلاس روبه رو و ثبت شد.

وي گفت: اعضاي شرکت کننده در اين اجلاس، مسجد جامع اصفهان را واجد شرايط ثبت در فهرست ميراث جهاني دانستند و به اتفاق چهاردهمين اثر تاريخي ايران در فهرست جهاني به ثبت رسيد.

وي افزود: مسجد جامع اصفهان يکي از ارزشمندترين بناهاي دوره اسلامي است که در زميني در قلب اصفهان و در ميدان عتيق واقع شده‌ است.

به گفته وي، مطالعات باستان‌شناسي در اين مسجد نشان مي‌دهد که پيش از احداث آن، نيايشگاهي ساساني در آنجا واقع بوده و در دوره اسلامي بناي نخستين مسجد جامع در محل آتشکده ساساني بنا شد.

ثبت جهاني گنبد قابوس

علويان صدر با بيان اين که همان گونه که پيش بيني مي شد با ثبت \"مسجد جامع اصفهان\" در فهرست ميراث جهاني پرونده \" گنبد قابوس\" براي ثبت در فهرست جهانيي با مشکلي روبه رو نشود اين اثر تاريخي ارزشمند نيز به عنوان پانزدهمين اثر تاريخي ايران در فهرست جهاني به ثبت رسيد.

به گفته وي، گنبد قابوس يادگاري از تمدن قرن دهم ميلادي است که به عنوان يک شاهد منحصر به فرد از يک سنت با اهميت است و اين اثر را بايد شاهکار معماري و يادمان‌سازي بشر با هندسه منحصر به فرد و تکنولوژي مخصوص دانست.

به گزارش ميراث آريا، به اين ترتيب در يک روز دو اثر تاريخي ايران در فهرست يونسکو به ثبت جهاني رسيد و خوشحالي‌هاي ميراث فرهنگي کشور امروز تکميل شد.

با ثبت اين دو پرونده ارزشمند، تعداد پرونده‌هاي ثبت شده ايران در فهرست جهاني يوسنکو به 15 پرونده رسيد که مي‌توان از آن به عنوان يک موفقيت بزرگ در حوزه ميراث فرهنگي کشور نام برد.
معاون ميراث فرهنگي کشور ثبت اين دو اثر را نماذي از تلاش و کوشش سازمان ميراث فرهنگي دانست و گفت : تلاش خواهيم کرد در ارتباط با ثبت آثار بي بديل تاريخي کشورمان گام هاي بلندي برداريم
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391041064