پايان فصل سوم گمانه‌زني محوطه لائوديسه نهاوند

«احمد ترابي» با اعلام اين خبر به ميراث آريا(chtn) گفت: مهمترين يافته باستان‌شناسي در محوطه مذکور مربوط به سال 1320 است که هنگام خاکبرداري به دست آمده و شامل يک کتيبه سنگي و چند مجسمه مفرغي است که هم اکنون در موزه ملي ايران باستان نگهداري مي‌شوند.

وي با اشاره به اين که اين محوطه مربوط به دوره سلوکيان است، افزود: بر اساس متن کتيبه به دست‌آمده، آنتيوخوس سوم، پادشاه سلوکي به حاکم خود در نهاوند دستور ساخت يک معبد در بالاترين قسمت نهاوند براي همسرش لائوديسه را مي‌دهد.

ترابي خاطرنشان کرد: بر همين اساس، اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان همدان مطالعات باستان‌شناسي در محوطه را آغاز کرد که اولين گمانه‌زني در سال 1384 انجام شد و پس از آن در سال‌هاي 1389 و 90 فصل دوم کاوش ‌و گمانه‌زني انجام شد که با به دست آمدن برخي آثار تاريخي فرضيه وجود معبدي در محوطه قوي‌تر شد.

وي با بيان اين که فصل سوم کاوش در محوطه باستاني لائوديسه اوايل خرداد امسال آغاز شد، افزود: در اين فصل از کاوش نيز اثري از معبد يادشده به دست نيامده و براي رسيدن به معبدي که در طول زمان به دليل تهاجمات و دخل و تصرف‌هاي صورت گرفته آسيب ديده و محو شده است، با تأمين اعتبار از محل اعتبارات سال 91، کاوش‌ها ادامه خواهد يافت.

مدير پايگاه تاريخي نهاوند اضافه کرد: تا کنون بيش از 300 ميليون تومان براي مستندنگاري، تملک خانه‌هاي اطراف محوطه، مطالعات باستان‌شناسي و گمانه‌زني در آن هزينه شده است.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391041339