وي افزود: تا قبل از سال 84 ايران داراي 7 اثر ثبت شده جهاني بود که در دولت نهم و دهم 8 اثر ديگر در يونسکو به ثبت رسيد و تعداد آثار ثبت شده ايران در يونسکو به 15 اثر افزايش يافت.
علويان صدر خاطر نشان کرد: تا قبل از سال 84 ايران داراي رتبه 32 در ثبت جهاني آثار در يونسکو بود که خوشبختانه در سال 91 با افزايش تعداد آثار ثبت جهاني ايران جايگاه کشورمان به رتبه چهاردهم ارتقا يافت.
معاون ميراث فرهنگي کشور تصريح کرد: در حال حاضر جمهوري اسلامي ايران با ثبت 15 اثر در يونسکو داراي جايگاه و رتبه چهاردهم ميباشد.
وي گفت: تا قبل از سال 84 کشورهايي مانند لهستان و پرتقال به ترتيب با 14 و 13 اثر بالاتر از ايران قرار داشتند که خوشبختانه در حال حاضر ايران بالاتر از اين 2 کشور اروپايي قرار گرفته است.
علويان صدر خاطر نشان کرد: نکته حائز اهميت اين است که تعداد آثار ثبتي ايران از سال 84 از 8 اثر به 15 اثر افزايش يافته با اين حال کشورهايي مانند پرتقال و لهستان همچنان بدون تغيير ماندهاند.
وي يادآور شد: در حال حاضر ايتاليا با 47 اثر رتبه نخست را در يونسکو دارد و بعد از آن اسپانيا، چين، فرانسه، آلمان، مکزيک، روسيه، هند و ... رتبههاي بعدي را به خود اختصاص دادهاند.
علويان صدر خاطر نشان کرد: در حالي که ايران در طول 7 سال گذشته موفق به ثبت 8 اثر جديد در فهرست جهاني شده بسياري از کشورها تعداد آثار اندکي را در يونسکو به ثبت رساندهاند.
علويان صدر گفت: با توجه به موفقيت ايران در طول 7 سال اخير و ارتقاي 18 پلهاي ايران در يونسکو ميتوان گفت: که در طي 7 سال گذشته راهي را که ايران در ثبت آثار جهاني پيموده است برابر با 70 سال است.
/108
انتهای پیام/