ايجاد بانک تخصصي صنايع دستي با همکاري فعالان اين عرصه

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «محمدحسن صالحي‌مرام» در نشست تخصصي با صادرکنندگان صنايع دستي کشور که صبح امروز در ارگ آزادي برگزار شد، افزود: در اين اداره کل تشکيل ميز‌هاي تخصصي امريکاي جنوبي و اقيانوسيه، آسيا و اروپا را مدنظر داريم.

وي با اشاره به اين که نگاه شرق به هنر نگاهي ويژه است، تصريح کرد: بايد از ظرفيت‌هاي بالاي بازارهاي هدف صادرات صنايع دستي به بهترين شکل استفاده کرد.

معاون صنايع دستي کشور ادامه داد: اين معاونت از تمام افرادي که تمايل به ايجاد گالري و فروشگاه‌هاي صنايع دستي در سراسر جهان دارند، حمايت مي‌کند.

وي با بيان اين که صنايع دستي ايران، مبلغ فرهنگ و هنر کشور است، تاکيد کرد: اين معاونت تمام تلاش خود را براي ايجاد هماهنگي‌هاي بيشتر ميان صنايع‌دستي و سفارتخانه‌ها انجام مي‌دهد.

به گفته وي، طرح ايجاد شوراي صادرات صنايع دستي آماده شده و به تصويب رسيده و به‌زودي شاهد حضور اساتيد دانشگاه و صاحب‌نظران عرصه صنايع دستي در اين شورا خواهيم بود.

وي با بيان اين که اگر توليد‌کنندگان در امر توليد موفق نباشند نمي‌توانند به صادرات چشمگير دست يابند، تاکيد کرد: بايد در نظر داشت که الزاما توليد‌کنندگان نمي‌توانند صادرکنندگان موفقي باشند.

معاون صنايع دستي کشور در ادامه صحبت‌هاي خود از تلاش براي خواهرخواندگي لالجين و دلف در هلند خبر داد و گفت: اين منطقه قطب سفال است و تنها گردشگران در آن رفت و آمد مي‌کنند.

اين مقام مسوول با تاکيد بر لزوم اختصاص جوايز صادراتي به صادرکنندگان مطرح صنايع دستي کشور افزود: اگر هدف‌گذاري رشد 300 درصدي صادرات صنايع دستي در سال 91 محقق شود، متعهد مي‌شوم در سال آينده تمام صادرکنندگان از جوايز 10 درصدي صادرات بهره‌مند شوند.

وي تصريح کرد: صادرکنندگان نگران جوايز صادراتي نباشند چرا که سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري حامي صادرکنندگان است.

صالحي‌مرام در خصوص حمايت از توليد‌کنندگان براي بهره‌مندي از يارانه‌ سوخت گفت: مکاتباتي با کارگروه هدفمندي يارانه‌ها صورت گرفته و با مساعدت رئيس‌جمهور اين امر به‌زودي اجرايي مي‌شود.

وي با اشاره به برگزاري دومين جشنواره سراسري بسته‌بندي صنايع دستي گفت: يکي از زيرساخت‌هاي توسعه صادرات بسته‌بندي است و به فعالان اين حوزه وام‌هايي نامحدود با سود 4 درصد اختصاص مي‌دهيم.

وي نبود تئوري‌هاي کارشناسي‌شده را از کمبودهاي عرصه صنايع دستي عنوان کرد و افزود: نظريه‌پردازي در اين عرصه ضعيف است و تلاش مي‌کنيم با استفاده از علم دانشگاهيان عرصه صنايع دستي اين بخش را تقويت کنيم.

صالحي‌مرام با بيان اين که رئيس‌جمهور کشور نيز فرزند يکي از صنعتگران رشته چلنگري است، ادامه داد: دو و نيم ميليون نفر کارفرما، هنرمند و صنعتگر در اين عرصه فعال‌اند که هر يک با سرمايه‌گذاري 100 هزار تومان مي‌توانند حداقل هزينه‌هاي راه‌اندازي يک بانک را فراهم کنند.

وي يادآور شد:‌ ايجاد بانک تخصصي صنايع دستي مي‌تواند شرايط را براي رونق و توسعه اين بخش فراهم کند.

وي در ادامه از تمام توليد‌کنندگان و صادرکنندگان صنايع دستي خواست که به دنبال فعاليت در قالب هلدينگ‌ها باشند و به صورت شخصي قصد توليد، عرضه و صادرات را نداشته باشند.
ب/112

انتهای پیام/

کد خبر 1391042857