همچنين مديريت هاي ذيربط در فرودگاه هايي که توسط موسساتي غير از شرکت مادر تخصصي فرودگاه هاي کشور اداره ميشوند، موظفند بهاي خدمات را حسب مورد از هواپيماهاي خارجي يا داخلي دريافت و به حساب درآمدهاي شرکت مادر تخصصي فرودگاههاي کشور در نزد خزانه واريز کنند.
براي دريافت معادل ريالي مبالغ ارزي اين آيين نامه نيز نرخ رسمي اعلام شده توسط بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران مبناي محاسبه قرار مي گيرد.
بر اساس اين مصوبه، هواپيماهاي اختصاصي متعلق به دولت جمهوري اسلامي ايران و نيروهاي مسلح که به منظور غير بازرگاني پرواز مي کنند و هواپيماهاي اختصاصي روساي کشورها يا مقامات دولتي که توسط دولت جمهوري اسلامي ايران دعوت شده اند، از پرداخت مبالغ مربوط به تعرفه هاي خدمات ناوبري و فرودگاهي اين آيين نامه معافند.
همچنين هواپيماهايي که به دعوت و موافقت مقامات صلاحيتدار مربوط به منظور همکاري هاي نظامي، تجسس، امداد و نجات (در موارد بروز سانحه) و موارد غيرمترقبه مانند زلزله از فرودگاه هاي ايران استفاده ميکنند، از پرداخت مبالغ مربوط به تعرفه هاي خدمات ناوبري و فرودگاهي اين آيين نامه معاف هستند.
از جمله مواردي که از پرداخت مبالغ مربوط به تعرفه هاي خدمات ناوبري و فرودگاهي اين آيين نامه معاف هستند، مي توان به پروازهاي آزمايشي که بنا به دستور سازمان به منظور احراز صلاحيت پرواز هواپيما انجام مي گيرد و پروازهايي که بنا به دستور مقامات صلاحيتدار مربوط به منظور کنترل پرواز از آنها استفاده مي شود، اشاره کرد.
وجوه حاصل از اجراي تعرفه خدمات در پاويون و تعرفه هاي خدمات ناوبري و فرودگاهي به حساب درآمدهاي شرکت مادر تخصصي فرودگاههاي کشور و وجوه حاصل از اجراي تعرفه هاي گواهينامهها و اجازه نامه هاي هوانوردي سازمان هواپيمايي کشوري به حساب درآمدهاي سازمان هواپيمايي کشوري در نزد خزانه واريز مي شود.
بر اين اساس، شرکت هاي حمل و نقل هوايي ايران در پروازهاي داخلي صرفاً در بخش نشست و برخاست براي هر دفعه، توقف هواپيما، تسهيلات روشنايي و بهاي توقف در آشيانه در فرودگاه هاي مشهد، اصفهان، شيراز، تبريز، بندرعباس و کرمان به ميزان 20 درصد، فرودگاههاي اهواز، آبادان، يزد، اروميه، ساري، گرگان، رشت و کرمانشاه به ميزان30درصد و فرودگاههاي مراکز ساير استانها و فرودگاههاي شهرستانهاي غير مرکز استان به ميزان 50 درصد و پروازهاي آموزشي در اين فرودگاهها به ميزان 70 درصد از تخفيف بهره مند خواهند شد.
همچنين به منظور جلب پروازهاي بيشتر و افزايش درآمد هر فرودگاه يا درآمد پروازهاي عبوري، شرکت مادر تخصصي فرودگاههاي کشور مجاز است با تاييد وزير راه و شهرسازي تا 30 درصد بهاي خدمات تعرفه هاي خدمات ناوبري و فرودگاهي را در مقايسه با ميزان تاثير و اهميت درآمد زايي هر فرودگاه يا مسير عبوري کاهش دهد، به نحوي که اين کاهش منجر به افزايش پروازها و درآمد ناشي از آنها در مقايسه با دوره مشابه قبل شود.
بر اساس اين مصوبه، اشخاص حقيقي و حقوقي استفاده کننده از خدمات تعرفه هاي خدمات ناوبري و فرودگاهي، موظفند بر اساس قراردادي که با شرکت منعقد مي کنند ظرف يک ماه پس از وصول صورتحساب هاي بهاي خدمات فرودگاهي و ناوبري، براي واريز آن به حساب درآمدهاي شرکت نزد خزانه اقدام کنند.
در صورت عدم پرداخت به موقع صورتحساب هاي ارسالي، شرکت مادر تخصصي فرودگاه هاي کشور اقدام به ارسال دوبار اخطار کتبي به فاصله 10 روز، دريافت خسارت تاخير تاديه به صورت روزشمار بر اساس متوسط شاخص نرخ تورم اعلام شده از طرف بانک مرکزي و ساير اقدامات لازم بنا به تشخيص سازمان هواپيمايي کشوري در چارچوب مقررات مربوط مي کند.
اين مصوبه را محمدرضا رحيمي معاون اول رييس جمهوري براي اجرا ابلاغ کرده است.
/108
انتهای پیام/