مشکلات و فشارها کوچکتر از اراده و آرمانهاي ملت ايران است

به گزارش ميراث آريا( chtn ) به نقل از پايگاه اطلاع رساني مقام معظم رهبري ،حضرت ايت الله خامنه اي اشاره به نقش اقتصادِ مبتني بر دانش و علم در ارتقاي هويت ملي، قدرت سياسي و استقلال کشور تأکيد کردند: ايران، امروز در يک مقطع ماندگار تاريخي و حساس قرار دارد که شناخت صحيح مسئوليت ها و ايفاي آنها، قطعاً ملت ايران را به افق هاي نويد بخش و آرمان هاي مورد نظر خواهد رساند.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: کشور در حال پيشرفت است و هيچ بن بست و مشکل برطرف نشدني در حرکت رو به جلو ملت ايران وجود ندارد.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به برخي فشارهاي سياسي،‌اقتصادي و تبليغاتي در مسير حرکت کشور به سمت آرمانها و اهداف والا خاطرنشان، کردند: ملت ايران مصمم است که با همت و اراده، خود را به نقطه مورد نظر برساند.

ايشان تأکيد کردند: ملت ايران در وسط ميدان است و مشکلات و فشارها، کوچکتر از تصميم، اراده و آرمانهاي اين ملت است.

رهبر انقلاب اسلامي عرصه کنوني را ميداني شوق آفرين و در عين حال همراه با زحمت دانستند و افزودند: عرصه امروز ايران اسلامي همچون ميدان مسابقات ورزشي است که با وجود خستگي و دلهره اما حضور در آن ميدان شوق آفرين است و ورزشکاران با انگيزه و شوق فراوان پا به عرصه آن مي گذارند.

حضرت آيت الله خامنه اي يکي از راههاي عبور از مقطع حساس و سرنوشت ساز کنوني را، جدي گرفتن اقتصاد مقاومتي خواندند و تأکيد کردند: اقتصاد مقاومتي يک شعار نيست بلکه يک واقعيتي است که مي بايست محقق شود.

ايشان افزودند: يکي از بهترين مظاهر و مؤثرترين مؤلفه هاي اقتصاد مقاومتي، شرکتهاي دانش بنيان است که مي توانند اقتصاد مقاومتي را پايدارتر کنند.

رهبر انقلاب اسلامي رشد اقتصادي حقيقي را در گرو توليد ثروت از طريق دانش و علم دانستند و خاطرنشان کردند: اگر شرکتهاي دانش بنيان جدي گرفته شوند و از توسعه کمي و کيفي آنها حمايت شود، بواسطه ثروت آفريني از طريق علم، اقتصاد کشور به شکوفايي حقيقي خواهد رسيد.

حضرت آيت الله خامنه اي توليد ثروت از طريق منابع تمام شدني همچون نفت را خود فريبي خواندند و افزودند: خام فروشي دامي است که ميراث سال هاي متمادي قبل از انقلاب است و متأسفانه کشور گرفتار آن شده است و بايد تلاش شود که ملت ايران از اين تله نجات پيدا کند.

ايشان رسيدن به باور و موقعيت بستن اختياري درِ چاههاي نفت و توقف خام فروشي مواد خام و معدني را بسيار مهم ارزيابي و تأکيد کردند: رسيدن به اين شرايط، با تکيه بر علم و از طريق شرکتهاي دانش بنيان امکان پذير است.

رهبر انقلاب اسلامي اقدامات انجام گرفته در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري براي حمايت از شرکتهاي دانش بنيان را دلگرم کننده خواندند و افزودند: برخي نقاط ضعف و مشکلات نيز وجود دارد که بايد شناسايي و سريعاً برطرف شوند.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به مطالب ارائه شده از جانب محققان و نوآوران ، سيستم هاي سنتي و قديمي اعتبار سنجي از طرف بانکها و مؤسسات پولي، و نبود بيمه هاي خاص بمنظور حمايت از خطر پذيري شرکت هاي دانش بنيان را از جمله ضعف ها برشمردند و خاطرنشان کردند: دستگاههاي دولتي بايد با رصد اختراعات و شناسايي نخبگان فکري و حمايت از آنها، زمينه ايجاد شرکتهاي دانش بنيان جديد را بوجود آورند.

ايشان با اشاره به سرمايه گذاري برخي کشورهاي خارجي براي شناسايي و جذب استعدادهاي داخلي، لزوم جلوگيري از اين پديده را از طريق منطقي و ايجاد مشوق ها و حمايت هاي لازم خاطرنشان کردند و افزودند: يکي از مسائلي که در زمينه شرکتهاي دانش بنيان وجود دارد، اجرايي نشدن قانون حمايت از اين شرکتها است که آيين نامه اجرايي آن بايد هرچه زودتر ابلاغ شود.تشکيل بانک اطلاعات براي شناسايي توانايي هاي علمي کشور و همچنين کاستي ها، گسترش عرصه فعاليت شرکتهاي دانش بنيان، و تقويت بخش خصوصي در شرکتهاي دانش بنيان از نکات ديگري بود که رهبر انقلاب اسلامي به آنها اشاره کردند.

حضرت آيت الله خامنه اي پايه گذاري اقتصاد کشور بر توليد ثروت از طريق شرکتهاي دانش بنيان را زمينه ساز رسيدن به قدرت واقعي اقتصادي و همچنين تقويت روحيه خودباوري، خوداتکايي و هويت ملي و در نهايت قدرت سياسي دانستند و خاطرنشان کردند: بايد با ايجاد زمينه هاي لازم و هموار کردن مسير، نخبگان و زبدگان و اهل علم و صاحبان سرمايه را به تشکيل شرکتهاي دانش بنيان تشويق کرد.

ايشان افزودند: بايد افق بالاتر از تشکيل 20 هزار شرکت دانش بنيان که در برنامه پنجم پيش بيني شده است،‌ مد نظر قرار گيرد .

درابتداي اين ديدار 10 نفر از محققان، متخصصان و نوآوران عرصه علم و فناوري و مسئولان و فعالان شرکت هاي دانش بنيان به بيان ديدگاههاي خود درخصوص شرکتهاي دانش بنيان، حوزه علم و فناوري ، و برخي مسائل مربوط به آنها پرداختند.

1- دکتر قهاري مدير عامل شرکت همانند ساز بافت کيش:
- بومي سازي دانش توليد بيوايمپلنت‌ها در کشور، شکستن انحصار چند شرکت امريکايي در اين دانش و نقش اين دانش جديد در درمان بيماريها و جلوگيري از قطع عضو هزاران نفر.

- تاکنون بيش از ده کشور درخواست انتقال دانش فني اين علم را از ايران داشته اند.
- لزوم حمايت بيشتر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و وزارت کار، رفاه و تعاون از شرکت هاي دانش بنيان

2- مهندس فرحي رئيس ستاد توسعه فناوري هوا – فضا:
- ايجاد هماهنگي، استقرار الگوي همکاري داخلي و خارجي، بسترسازي براي تجاري سازي، توسعه فعاليتهاي هوا و فضا و بومي سازي آن، چهار محور فعاليتهاي ستاد توسعه فناوري هوا – فضا.

- فعال بودن حدود 200 شرکت خصوصي در بخش فناوري هوا – فضا .
- ضرورت تسريع در تصويب سند جامع هوا – فضا و هماهنگي ميان بخش‌هاي مختلف.
3- مهندس محمدرضا محمد – دبير اتحاديه صادر کنندگان تجهيزات پزشکي:
- بومي سازي تجهيزات پيشرفته پزشکي و صادرات آن به کشورهاي منطقه و حتي برخي کشورهاي اروپايي.

- حمايت عملي از توليد کنندگان و صادر کنندگان تجهيزات پزشکي و ارتقاي جايگاه آنان.
- اهميت برطرف شدن بروکراسي موجود در اين بخش و حمايت جدي از بخش خصوصي.

- توقف تخصيص ارز مرجع به واردات کالاهايي که مشابه داخلي دارند.
4- دکتر رضايي زاده – مديرعامل شرکت سيمرغ حکمت ايرانيان – متخصص طب سنتي:

- بيش از 130 طرح مطالعاتي و تحقيقاتي در زمينه طب سنتي با همکاري دانشگاهها در دستور کار است.

-توليد داروي ايراني طبيعي براي درمان سرطان، بيماري ام اس و کبد چرب.
- اهميت تأسيس يک مرکز ملي براي تبديل طب تجربي گياهي به يک دانش تجاري و استفاده از تجربه افراد پيشکسوت در بخش طب گياهان سنتي

5- خانم مهندس علوي رئيس هيأت مديره و مدير عامل شرکت فرادشت کروچ:
- خودکفايي در توليد ريز غده و نقش آن در بهبود کيفيت محصولات کشاورزي بويژه سيب زميني
- ضرورت توجه بيشتر وزارت جهاد کشاورزي به شرکتهاي فعال بخش خصوصي در توليد ريز غده ها
6-دکتر چگيني رئيس مؤسسه اقيانوس شناسي:
- ناشناخته بودن اهميت مطالعه و سرمايه گذاري در بخش دريا به منظور بهره برداري از فوائد علمي و فناوري آن.

- سرمايه گذاري در طرحهاي مربوط به شناورهاي تحقيقاتي اقيانوس پيما و آغاز ساخت اولين شناور زيرسطحي تحقيقاتي داخلي.
- ضرورت توجه بيشتر به طرح پايش مطالعات دريايي

-اهميت تعيين اولويت نيازمنديهاي علمي کشور و حرکت پارکها در اين جهت.
- لزوم اصلاح ضوابط رتبه بندي شرکتهاي دانش بنيان

7-مهندس ذکايي مديرعامل شرکت دانش بنيان پارس پليمر شريف:
- توليد بيش از چهار هزار ترکيبات پيشرفته پليمري بويژه در حوزه نانو.
- تسريع در اجراي قانون شرکتهاي دانش بنيان.

-ايجاد مرکز مشاوره ويژه علمي و حقوقي براي شرکتهاي دانش بنيان.
- پرهيز از تغييرات ناگهاني قوانين و مديران در بخش صنعت
- ضرورت ايجاد بيمه هاي قوي براي حمايت از شرکتهاي دانش بنيان
8- دکتر شکريه دبير کانون کامپوزيت ها:
توسعه صنعت توليد مواد کامپوزيت در کشور درسالهاي اخير
-لزوم ايجاد و توسعه مراکز کسب و کار براي ايده پردازي و بازاريابي و بازارسازي در شرکتهاي دانش بنيان
- توجه به ايجاد و توسعه آزمايشگاههاي ملي براي ارائه تأييدهاي فني به شرکتهاي دانش بنيان.
-اهميت تأسيس پژوهشگاه ملي توسعه علوم و فناوري کامپوزيت
9- مهندس صابري از پارک فناوري پرديس:

- نقش ويژه 30 پارک علم و فناوري کشور به عنوان حلقه هاي واسط مراکز عملي و تجاري سازي دانش.
-متناسب نبودن بودجه پارکهاي علم و فناوري با رشد علمي شتابان در کشور
- ضرورت تعيين چارچوب تضمين خريد محصولات با کيفيت دانش بنيان
10- دکتر شفيعي مجري طرح کلان توليد داروهاي وارداتي:

- توليد هفت داروي نوترکيب براي درمان سرطان و تالاسمي و عرضه آن به بازار
- تسهيل واگذاري اعتبارات به محققان جوان
- حمايت جدي تر از داروهاي توليد داخلي و جلوگيري از واردات داروهاي خارجي مشابه

در اين ديدار همچنين دکتر سلطانخواه معاون علمي و فناوري رئيس‌جمهور با ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي اين معاونت در زمينه حمايت از شرکت‌هاي دانش بنيان با تأکيد بر اقتصاد مقاومتي و کاهش وابستگي به منابع تجديد ناپذير، به تمرکز بر به نتيجه رساندن پژوهش ها، ارائه فناوري به جامعه، تجاري سازي و افزايش سطح رفاه عمومي، به عنوان راهبردهاي علمي و فناوري علمي و فناوري کشور در دهه چهارم انقلاب اسلامي اشاره کرد و گفت: لايحه حمايت از شرکت هاي دانش بنيان به تصويب نهايي رسيده و اولين جلسه شوراي ملي نوآوري و شکوفايي نيز به تازگي برگزار شده است.

وي با بيان اينکه دولت خود را موظف به حمايت هاي مالي، ‌ايجاد تسهيلات کسب و کار، فراهم آوردن بازار داخلي و منطقه اي و تدارک تسهيلات غيرپولي اعم از بيمه و ماليات در حمايت از شرکت هاي دانش بنيان مي داند،‌ افزود: توليدات اين شرکت ها صرفاً در توليد محصولات با فناوري هاي پيشرفته خلاصه نمي شود بلکه فعاليت شرکت ها به منظور ارتقاي کيفي و رقابت پذيري بيشتر و جاري ساختن دانش و فناوري، در صنايع سطح پايين و مرتبط با زندگي روزمره مردم نيز توسعه يافته است.

معاون علمي و فناوري رئيس جمهور از ساخت دو دستگاه ابر رايانه و 15 راديو داروي مؤثر در درمان بيماري هاي صعب العلاج و برخي توليدات دارويي ديگر به عنوان بخشي از فعاليت هاي شرکت هاي دانش بنيان ياد کرد و ادامه داد: توليدات شرکت هاي دانش بنيان رشد روزافزوني دارد به طوري که در سال 90 به 840 ميليون دلار رسيده و پيش بيني مي شود تا پايان برنامه پنجم توسعه کشور اين عدد به چهار ميليارد دلار برسد.

انتهای پیام/

کد خبر 1391050862