وي اضافه کرد: از کشفيات اين فصل در محدوده شارستان شهر ميتوان به بقاياي يک سازه آبي احتمالا کانال انتقال آب قنات ، اشاره کرد.
اين سازه به طول 12 متر و داراي دهانه به عرض 20/1 و ارتفاع 2 متر با ملات شفته آهک و آجر است که اجراي آن از نوع طاق ضربي يک آجره به شکل بيضي است. از لحاظ کاربري اين سازه احتمالا در گذشته يکي از مظهر قنات هاي شهر کهن اسفراين، براي تامين آب محسوب مي شده است .
مدير پايگاه شهر تاريخي بلقيس گفت: يکي ديگر از نقاطي که در جريان اين کاوش و در شارستان شهر مورد کاوش قرار گرفت، بخش معروف به تپه منار است که احتمال ميرود، بقاياي يک مسجد دوران اسلامي باشد.
از مهمترين نتايج کاوشها در اين بخش ميتوان به ادامه کاوش در ضلع جنوبي تالار ستون دار(شبستان مسجد) اشاره کرد که با ايجاد دو گمانه در اين بخش به اين نتيجه رسيديم که فضاي ستوندار به سمت جنوب گسترش ندارد بلکه ادامه آن را بايد در اضلاع شمالي،شرقي و غربي پيکاوي کرد .
نجفي خاطرنشان کرد: از ديگر يافتهها در اين بخش ميتوان به کشف بقاياي فراواني از شاخهايي اشاره کرد که اين شاخها در خارج از فضاي ستوندار در کف يک اتاق مربوط به قرون سوم و چهارم کشف شد و طبق شواهد بدست آمده اين شاخها متعلق به قوچ و ميش کوهي است که به صورت منظم قطعه و برش خوردهاند که گوياي ساخت يک شي هنري يا غيره در تفکر صنعتگر بوده اما به دليل عدم يافت شدن وسايل خاص در پيرامون آنها در مورد کاربري و استفاده از آنها اطلاعي حاصل نشد.
123/
انتهای پیام/