مرمت اضطراري آثار تاريخي آسيب‌ديده در زلزله آذربايجان شرقي

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي، «تراب محمدي» با اعلام اين خبر گفت: بر اساس نتايج بازديد از آثار تاريخي مناطق زلزله زده استان پس از زمين لرزه و پس‌لرزه‌هايي که تا کنون نيز ادامه داشته، نخستين گزارش‌ها از سوي اين ستاد ارائه شد.

وي خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش‌هاي اين تيم کارشناسي، بيشترين آسيب را خانه تاريخي عطايي شهرستان اهر با 50 درصد تخريب داشته است.

محمدي افزود: خانه امير ارشد ورزقان و خانه دکتر قاسم خاني نيز با 40 درصد آسيب‌ديدگي آثاري هستند که بيشترين ميزان خسارت را از زمين لرزه‌هاي متناوب استان ديده‌اند .

اين مقام مسوول در اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خاطرنشان کرد: بازار تاريخي شهرستان اهر با 30 تا 35 درصد آسيب‌ديدگي، مقبره شيخ شهاب‌الدين اهري با 30 درصد آسيب به ويژه در بخش گنبدخانه، به مرمت و بازسازي فوري نياز دارند.

محمدي کاروانسراي گويجه بل با 15 درصد و کاروانسراي گويجه درق اهر با 30 درصد آسيب‌ديدگي را ديگر آثار خسارت ديده از زمين لرزه‌هاي شهرستان‌هاي اهر، ورزقان و هريس عنوان کرد .

وي با تاکيد بر اينکه طبق اعلام کارشناسان اين ستاد، خوشبختانه به ساير آثار تاريخي اين شهرستان‌ها آسيبي وارد نشده، يادآور شد: تحقيقات و بررسي‌هاي دقيق کارگروه مرمت آثار آسيب‌ديده از زلزله در آذربايجان شرقي همچنان ادامه دارد.

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تصريح کرد: با برآورد ميزان خسارات وارده به آثار تاريخي اين شهرستان‌ها، يک گروه متخصص متشکل از مهندسان و استادکاران معمار و باستان‌شناسي به مناطق آسيب‌ديده اعزام شده و مرمت و استحکام‌بخشي اضطراري اين آثار را آغاز کرده‌اند و اين اقدامات در کنار بخش عمده تلاش کارکنان اين سازمان در امدادرساني به آسيب‌ديدگان در کنار ديگر دستگاه‌هاي دولتي و نيروهاي امدادرسان است .
122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391052349