وي خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشهاي اين تيم کارشناسي، بيشترين آسيب را خانه تاريخي عطايي شهرستان اهر با 50 درصد تخريب داشته است.
محمدي افزود: خانه امير ارشد ورزقان و خانه دکتر قاسم خاني نيز با 40 درصد آسيبديدگي آثاري هستند که بيشترين ميزان خسارت را از زمين لرزههاي متناوب استان ديدهاند .
اين مقام مسوول در اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خاطرنشان کرد: بازار تاريخي شهرستان اهر با 30 تا 35 درصد آسيبديدگي، مقبره شيخ شهابالدين اهري با 30 درصد آسيب به ويژه در بخش گنبدخانه، به مرمت و بازسازي فوري نياز دارند.
محمدي کاروانسراي گويجه بل با 15 درصد و کاروانسراي گويجه درق اهر با 30 درصد آسيبديدگي را ديگر آثار خسارت ديده از زمين لرزههاي شهرستانهاي اهر، ورزقان و هريس عنوان کرد .
وي با تاکيد بر اينکه طبق اعلام کارشناسان اين ستاد، خوشبختانه به ساير آثار تاريخي اين شهرستانها آسيبي وارد نشده، يادآور شد: تحقيقات و بررسيهاي دقيق کارگروه مرمت آثار آسيبديده از زلزله در آذربايجان شرقي همچنان ادامه دارد.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تصريح کرد: با برآورد ميزان خسارات وارده به آثار تاريخي اين شهرستانها، يک گروه متخصص متشکل از مهندسان و استادکاران معمار و باستانشناسي به مناطق آسيبديده اعزام شده و مرمت و استحکامبخشي اضطراري اين آثار را آغاز کردهاند و اين اقدامات در کنار بخش عمده تلاش کارکنان اين سازمان در امدادرساني به آسيبديدگان در کنار ديگر دستگاههاي دولتي و نيروهاي امدادرسان است .
122/
انتهای پیام/