رهبر انقلاب هفته دولت را فرصتي براي تشکر از خدمات قوه مجريه و مسئولان و کارکنان دستگاهها خواندند و افزودند: اين هفته علاوه بر فرصت ارائه گزارش و آشنا کردن مردم با حقايق و فعاليتهاي دولت، فرصتي براي ارزيابي دروني و بررسي نقاط قوت و ضعف قوه مجريه است.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به عبور سريع فرصتهاي خدمت، رئيس جمهور و همکارانش را به مغتنم شمردن يک سال باقي مانده از عمر دولت دهم توصيه و خاطرنشان کردند: در همين يک سال نيز مي شود کارهاي بسيار مهم و بزرگي انجام داد.
ايشان، سال چهارم فعاليتهاي دولت دهم را از دو جهت خارجي و داخلي مهم برشمردند و افزودند: قدرتهاي مستکبر همه توان خود را براي وادار کردن ايران به عقب نشيني به کار گرفته اند که دولت نيز بايد با استفاده از همه توان و ظرفيتهاي کشور و ادامه روند پيشرفت ها،اين توهم باطل دشمنان را بر هم بزند.
ايشان، سال آخر فعاليت دولت دهم را از لحاظ شيرازه بندي کارها نيز مهم دانستند و به هيأت وزيران تأکيد کردند: شما به پرکاري مشهور هستيد همين ويژگي را با جديت و تا لحظات آخر فرصت خدمت به مردم و کشور، حفظ کنيد.
رهبر انقلاب روند کلي حرکت کشور را با وجود برخي مشکلات و نقاط ضعفها، رو به جلو ارزيابي کردند و افزودند: حتي مراکز رصد جهاني نيز به روند پيشرفتهاي ايران اذعان دارند اما برخي در اين زمينه دچار توهم ناشي از ارزيابي غلط هستند.
ايشان با اشاره به ناکامي طرحها و ترفندهاي بيگانگان افزودند: هميشه به ياد داشته باشيد که زورگويان جهاني دست از دشمني بر نمي دارند و در پي هر ناکامي به دنبال تصميمات و اقدامات جديد برمي آيند، بنابراين لازم است مسئولان نيز هميشه در فکر راهکارها و تدابير جديد مقابله باشند.
ايشان پيش بيني سناريوها و توطئه هاي دشمن را باعث تسلط در ميدان مواجهه با اين توطئه ها دانستند و خاطرنشان کردند: اگر قبل از تصميم دشمنان، بتوانيم سناريوي آنها را بخوانيم در اتخاذ تدابير، موفق تر خواهيم بود.
رهبر انقلاب تمرکز در کارهاي قوه مجريه را بويژه در مسائل کلان و اساسي، ضروري خواندند و افزودند: تمرکز در اينگونه مسائل در درجه اول به خود هيأت دولت برمي گردد و بايد همه اعضاي دولت خود را در تصميمات اتخاذ شده شريک و مسئول بدانند و با هماهنگي کامل حرکت کنند.
استفاده از همه توان کشور و بهره گيري از ظرفيتهاي فکري و انساني در داخل و خارج از دولت توصيه ديگري بود که رهبر انقلاب در اين ديدار بيان کردند.
رهبر انقلاب، با اشاره به اينکه نقاط ضعف را نيز بايد بررسي و برطرف کرد در تشريح برخي نقاط قوت دولت افزودند: کارهاي وسيع عمراني در مناطق مختلف کشور، پيشرفت چشمگير در زمينه علم و فناوري، ارتقاي جايگاه ايران در عرصه سياست خارجي و مسائل بين المللي، برجسته شدن ارزشهاي انقلاب در گفتار و رفتار دولت از جمله ساده زيستي و دوري از تجمل، استکبار ستيزي و افتخار به انقلابي گري و تلاش براي ارتباط گسترده با مردم از جمله نقاط قوت دولت است که منشأ برکات و آثار مثبتي بوده است.
ايشان تلاش فوق العاده را از ديگر ويژگيهاي دولت دهم دانستند و توصيه کردند: اين تلاش را با کيفيت کاري خوب، همراه کنيد و براي تحقق وعده هاي داده شده اهتمام ويژه به خرج دهيد.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه سخنانشان در ريشه يابي افزايش تلاشهاي خصمانه امريکا و مستکبران در سالهاي اخير، به چهار عامل اشاره کردند: پيشرفتهاي مستمر جمهوري اسلامي، زنده شدن شعارهاي انقلاب، بيداري عظيم و بسيار مهم ملتهاي منطقه و جلوگيري از الگو شدن ايران در چشم اين ملتها.
ايشان در همين بحث افزودند: برخي افراد اين روزها مي گويند چرا دشمن تراشي مي کنيد اما اين حرفها ناشي از تحليل غلط است.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: در زمان امام خميني (ره) نيز دشمني هاي مستکبران پاياني نداشت چرا که امام قاطعانه از انقلاب و اسلام و ايران دفاع مي کرد و اين واقعيات نشان مي دهد هرگاه مسئولان و ملت ايران مواضع مستحکمي بگيرند چهره دشمن عبوس تر مي شود که البته مستکبران هيچگاه در مقابل اين ملت پيروز نخواهند شد.
حضرت آيت الله خامنه اي در بخش ديگري از سخنانشان با اشاره به برخي مشکلات موجود افزودند: عمده اين مشکلات به مسائل معيشتي قشرهاي متوسط و ضعيف مربوط مي شود که بايد براي برطرف کردن آنها، جداً همت و برنامه ريزي کرد.
ايشان در ريشه يابي مشکلات موجود خاطرنشان کردند: بخشي از مسائل ناشي از تورم است البته ما کمبود کالا در کشور نداريم اما گراني و کاهش قدرت خريد مردم، بايد علاج شود که در اين زمينه همه بخشهاي ستادي و عملياتي مسئولند.
رهبر انقلاب با اشاره به اينکه صاحبنظران داخل و خارج دولت، افزايش نقدينگي را يکي از ريشه هاي مشکلات فعلي مي دانند تأکيد کردند: بايد با همفکري و تکيه بر علم و تجربه، راهي براي کنترل نقدينگي بيابيد و نقدينگي افزايش يافته را به سمت مراکز توليد هدايت کنيد.
ايشان توانمند کردن بخش خصوصي را يکي از ارکان اقتصاد مقاومتي خواندند و تأکيد کردند: لازم است سياستهاي اصل 44 با دقت و وسواس هرچه تمامتر دنبال شود.
رهبر انقلاب در ارائه تعريفي از اقتصاد مقاومتي افزودند: در اين اقتصاد، هم روند پيشرفت کشور حفظ مي شود و هم آسيب پذيري نظام اقتصادي در مقابل ترفندهاي دشمنان کاهش مي يابد.
ايشان استفاده از همه ظرفيتهاي مادي و انساني دولتي و غيردولتي را از لوازم اقتصاد مقاومتي دانستند و افزودند: بايد به مردم واقعاً بهاء دهيد.
حضرت آيت الله خامنه اي مبارزه با مفاسد اقتصادي را باعث افزايش سرمايه گذاري، استقبال سرمايه داران سالم و رونق بيشتر اقتصادي دانستند و افزودند: بايد با چشماني تيزبين، ريزبين و دوربين مراقب فساد اقتصاد بود و با آن مبارزه کرد که در اين زمينه همکاري متقابل دولت و دستگاه قضايي ضروري است.
حمايت از توليد، رسيدگي به واحدها و کارخانه هايي که دچار مشکل شده اند، فعال سازي واحدهاي متوسط و کوچک، مديريت منابع ارزي و حمايت همه جانبه از توليد ملي، ديگر توصيه مؤکد رهبر انقلاب به هيأت دولت بود.
ايشان مبارزه با اسراف را نيز در اقتصاد مقاومتي،مهم برشمردند و افزودند: در اين زمينه، هم دستگاههاي فرهنگ ساز بويژه رسانه ملي و هم دستگاههاي اجرايي مسئولند.
حضرت آيت الله خامنه اي با ابراز خرسندي از توجه دولت به ضرورت صرفه جويي در دستگاهها افزودند: مسئله استفاده از توليد ملي را نيز بطور جدي در دستور کار دستگاهها قرار دهيد و مصرف اجناس و کالاهاي خارجي را در دستگاهها ممنوع اعلام کنيد.
توجه به شرکتهاي متکي بر اقتصاد دانش بنيان و حل مشکلات آنها از ديگر نکاتي بود که رهبر انقلاب به دولت دهم توصيه کردند.
حضرت آيت الله خامنه اي بار ديگر مسئله وحدت و انسجام ملي را بسيار مهم خواندند و با دعوت جدي از مسئولان براي همگرايي افزودند: حوزه هاي مسئوليتها مشخص است هر سه قوه بايد با هماهنگي و تعامل عمل کنند.
ايشان، مسئوليت رسانه ها، افراد صاحب تريبون و پايگاههاي اينترنتي را نيز در زمينه تقويت وحدت ملي مهم دانستند.
رهبر انقلاب، با توصيه به پرهيز از کارهاي سطحي و توجه به کارهاي عميق در زمينه هاي فرهنگي خاطرنشان کردند: مراقبت کامل کنيد که فرهنگ مهاجم، فرهنگ عمومي را در معرض تأثيرگذاري و آسيب قرار ندهد.
حفظ روحيه انقلاب در ديپلماسي کشور و تلاش براي بهره گيري منطقي و صحيح از حوادث منطقه نکته ديگر ايشان خطاب به مسئولان قوه مجريه بود.
توصيه آخر رهبر انقلاب به رئيس جمهور و هيأت دولت اين بود: براي خدا کار کنيد و لحظه اي را در خدمت به مردم و نظام از دست ندهيد اگر هم کسي نبيند خداوند مي بيند و همه اين فعاليتها را پاداش مضاعف مي دهد.
آقاي احمدي نژاد رئيس جمهور نيز در اين ديدار باگراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر گفت: دولت به اصول خود يعني عدالت، مهرورزي، خدمتگزاري، تلاش براي اعتلاي کشور و پايبندي به اصول و ارزشهاي انقلاب همچنان وفادار است.
رئيس جمهور با اشاره به اقدامات انجام گرفته در بخش هاي علم و فناوري ، بهداشت و درمان ، سياست خارجي ، دفاعي ، اطلاعات، فرهنگ ، صدا و سيما ، ميراث فرهنگي ، هسته اي ، آموزش عالي ، آموزش و پرورش ، مخابرات و محيط زيست تاکيد کرد در بخش هاي مختلف اقدامات خوب و برجسته اي انجام گرفته است.
آقاي احمدي نژاد همچنين به تدوين بودجه انقباضي در سال جاري اشاره کرد و افزود: اين بودجه انقباضي به گونه اي طراحي شده که به کارهاي عمراني و بخش هاي توليد و اشتغال آسيبي نرسد.
آقاي احمدي نژاد، اقدامات و زحمات ستاد تدابير به رياست معاون اول را براي مقابله با فشارهاي اقتصادي، بسيار خوب و نتيجه بخش خواند و خاطرنشان کرد: دولت معتقد است که در شرايط کنوني يکي از مسائل ضروري ، تمرکز مديريت در اجرا است.
وزير امور اقتصاد و دارايي نيز در اين ديدار در گزارشي از اوضاع اقتصادي کشور گفت: با وجود همه تلاشهاي دشمنان براي تشديد تحريم ها ، اقتصاد ايران به يکي از قطبهاي اصلي رشد در خاورميانه تبديل شده است.
دکتر حسيني رشد اقتصادي در سال گذشته را بدون در نظر گرفتن نفت 1/5 درصد اعلام کرد و افزود: ايران براساس آمار مراکز معتبر جهاني از لحاظ توليد ناخالص داخلي به هفدهمين اقتصاد بزرگ دنيا تبديل شده است و با معيارGDP ، در سال هاي اخير در جايگاه دوم و سوم منطقه قرار گرفته است. افزايش سرمايه گذاري خارجي از 1600 ميليون دلار در سال 1386 به 4300 ميليون دلار در سال 90، رشد 3/2 برابري صادرات غيرنفتي و رشد 8/2 برابري ارزش بورس در 4 سال اخير از ديگر نکات گزارش وزير اقتصاد بود.
آقاي حسيني گفت: در سالهاي اخير رشد سپرده هاي بانکي 1/2برابر شده و 65 درصد منابع بانکي در 3 بخش کشاورزي – صنعت و معدن و مسکن و ساختمان سازي به کار گرفته شده است.
وزير اقتصاد، بيکاري و تورم دو رقمي را از نقاط ضعف اقتصاد کشور خواند و گفت: بيکاري در سال گذشته با 1/2درصد کاهش به 3/12 رسيد و تورم به 1/9 درصد افزايش به 5/21 درصد رسيد.
آقاي حسيني گفت: اجراي طرح هدفمندي – افزايش نرخ ارز – افزايش قيمت کالاهاي وارداتي و سفته بازي از جمله عوامل افزايش تورم بوده است.
وزير اقتصاد در ترسيم چشم انداز اقتصاد کشور در سال جاري افزود: با وجود تشديد تحريم ها، دولت با صرفه جويي در هزينه و تدابير ويژه در تلاش است ظرفيتهاي داخلي را فعال سازد و با پشتوانه صندوق توسعه ملي، بخش خصوصي و تعاوني را براي حضور فعالتر در عرصه اقتصادي کمک کند.
آقاي حسيني با تشريح تلاشهاي دولت براي اجراي کامل سياستهاي اصل 44 قانون اساسي افزود: بهبود فضاي فعاليت اقتصادي،صرفه جويي، انسجام و وحدت مديريت اقتصادي و واقع نمايي بجاي سياه نمايي از ضرورتهايي است که کمک مي کند، سال توليد ملي و حمايت از کار و سرمايه ايراني را با رشد و بهبود اوضاع اقتصادي پشت سر گذاريم.
در اين ديدار رئيس کل بانک مرکزي نيز گزارشي از سيستم بانکي و منابع و ذخاير مالي ارائه کرد.
آقاي بهمني با اشاره به استفاده از تمام توان سيستم بانکي در پرداخت تسهيلات گفت: 37 درصد از اين تسهيلات براي بخش صنعت و معدن، 20 درصد براي کشاورزي، 25 درصد براي مسکن، 10 درصد براي خدمات بازرگاني و 8 درصد براي صادرات در نظر گرفته شده است.
وي به تسهيلات پرداخت شده به بخش صنعت و معدن در سه ماهه اول سال 1391 اشاره کرد و افزود: تسهيلات پرداخت شده 2/31 درصد بوده است که در مقايسه با پايان سال 90، نشانگر رشد تسهيلات ارائه شده به بخش صنعت و معدن است.
رشد نقدينگي و راه اندازي سامانه هاي پورتال «ارزي، شتاب و شاپرک» براي کنترل صادرات و واردات از ديگر مواردي بود که رئيس کل بانک مرکزي در گزارش خود به آنها اشاره کرد.
آقاي بهمني ذخاير ارزي و طلاي کشور را بسيار خوب توصيف و با اشاره به فشارهاي اقتصادي امريکا و اروپا تأکيد کرد: سيستم بانکي توانسته است با اقدامات خاص و ابتکاري، بسياري از اين محدوديت ها را مديريت کند.
رئيس کل بانک مرکزي در پايان با اشاره به اجراي فاز اول هدفمندي يارانه ها گفت: با اجراي اين قانون ضريب جيني که نمايانگر کم شدن فاصله طبقاتي است از 40/0 (صفر مميز 40) به 38/0 (صفر مميز 38) کاهش پيدا کرده است.
وزير صنعت، معدن و تجارت نيز در اين ديدار به بيان شاخص هاي اقتصادي بويژه در بخش توليد پرداخت. آقاي غضنفري رشد سرمايه گذاري در بخش صنعت را در دولت هاي نهم و دهم 7 برابر و در بخش معدن 6 برابر اعلام کرد و گفت: 51 هزارپروژه صنعتي و معدني در 7 سال اخير اجرا شده است.
وي تعداد معادن فعال در کشور را در سال 83يعني در آستانه آغاز به کار دولت آقاي احمدي نژاد 3600 معدن و در سال جاري 5000 معدن اعلام کرد و افزود : ميزان توليد مواد معدني نيز از 155 ميليون تن به 340 ميليون تن رسيده است .
افزايش ظرفيت توليد خودرو از 960 هزار در سال 83 به 2 ميليون خودرو در سال 90، افزايش حدود 3 برابري توليد سيمان در همين مدت و افزايش دو برابري توليد فولاد در 7 سال اخير از ديگر آماري بود که وزير صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد.
آقاي غضنفري گفت: با توجه به سير صعودي توليد در بخشهاي مختلف، ايران در حال حاضر در توليد سيمان جزو ده کشور برتر جهان ، در توليد سرب و روي در خاورميانه اول ، در توليد خودرو در رتبه سيزدهم جهان، در توليد فولاد هفدهم جهان و در توليد مس جزو ده کشور برتر جهان است.
در گزارش وزير صنعت، معدن و تجارت افزايش صادرات غيرنفتي از حدود 31 ميليارد دلار در دولتهاي هفتم و هشتم به 139 ميليارد دلار در دولت هاي نهم و دهم نيز مورد اشاره قرار گرفت.
وي گفت: در همين مقياس زماني، صادرات فني مهندسي از 6/3 ميليارد دلار به 18 ميليارد دلار رسيده و مجموع صادرات کالا و خدمات فني و مهندسي 3/4برابر شده است.
آقاي غضنفري با اشاره به روند کاهش واردات و افزايش صادرات گفت: در اين مدت نسبت واردات به صادرات با حدود 50 درصد بهبود، به 6/2 رسيده است.
تعامل جدي و گسترده با بخش خصوصي و اصناف نکته ديگري بود که در گزارش وزير صنعت و معدن برجسته شده بود.
آقاي غضنفري همچنين با اشاره به فشارهاي اقتصادي دشمنان ملت ايران گفت: با مديريت فراز و نشيبهاي بودجود آمده روند افزايش توليد در واحدهاي صنعتي و معدني آغاز شده که چشم انداز بسيار خوبي را براي کشور ترسيم مي کند.
وزير جهاد کشاورزي نيز در اين ديدار در گزارشي به اقدامات زيربنايي در بخش آب و خاک اشاره کرد و گفت: يکي از اين اقدامات زيربنايي، گسترش شبکه آبياري تحت فشار و اصلاح روشهاي آبياري است که يک ميليون و دويست هزار هکتار از اراضي کشاورزي کشور تحت پوشش آبياري تحت فشار قرار گرفته است.
آقاي خليليان مجموع وسعت اجراي طرحهاي زيربنايي در بخش آب و خاک را در دولت هاي نهم و دهم، 192 هزار هکتار بيان کرد و افزود: اين آمار، سه برابر اقدامات انجام شده در سالهاي قبل از 84 است.
بهره برداري از سه هزار و ششصد و نوزده واحد صنايع تبديلي با ظرفيت 22 ميليون و چهارصد هزار تن، اصلاح ساختار واحدهاي مرغداري و دامداري، و طرحهاي ارتقاي سلامت غذا از جمله اجراي عمليات کنترل بيولوژيک و مبارزه غيرشيميايي با آفات، محورهاي ديگري از گزارش وزير جهاد کشاورزي بود.
آقاي خليليان تراز بازرگاني صادرات محصولات کشاورزي را مثبت دانست و افزود: صادرات کشاورزي در سال 90، 64/1 ميليارد دلار بيشتر از واردات بوده است.
وي درخصوص توليد محصولات کشاورزي و باغي گفت: در سال 90 هفتاد و هفت ميليون تن محصولات زراعي، هيجده ميليون و سيصد هزار تن محصولات باغي، 720 هزار تن شيلات، و 14 ميليون و سيصد هزار تن دام و طيور توليد شده است.
ديدار رهبر انقلاب اسلامي با هيأت دولت با گزارش وزير نفت ادامه يافت.
آقاي قاسمي درباره پارس جنوبي گفت: 56 ميليارد دلار کار در جريان ، در اين منطقه داريم که با به ثمر رسيدن اين سرمايه گذاري، در 3 سال آينده ميزان توليد ميعانات گازي به 2/1ميليون بشکه و توليد گاز به 2/1ميليارد متر مکعب خواهد رسيد.
وزير نفت گفت: در دولت هاي نهم و دهم در مجموع 140 ميليارد دلار سرمايه گذاري در بخش نفت، گاز و پتروشيمي داشته ايم که 5 برابر دولتهاي قبلي است.
آقاي قاسمي با اشاره به تلاش دشمن براي تحريم نفتي افزود: به ياري خداوند و همت متخصصان داخلي، نهضت ساخت تجهيزات در داخل کشور را آغاز کرده ايم که با برنامه ريزي انجام شده،اميدواريم در آينده اي نه چندان دور، به صادر کننده اينگونه تجهيزات نيز تبديل شويم.
وزير نفت همچنين، از بهره مندي 15 هزار روستا از گاز در دولت هاي نهم و دهم خبر داد و گفت: توليد فراورده هاي نفتي به 262 ميليون ليتر رسيده است. اقاي قاسمي اين نکته را هم گفت که براساس اجراي طرح هدفمندي، مصرف بنزين از 67 ميليون ليتر در سال 84 به 59 ميليون ليتر کاهش يافته است، در حاليکه اگر طرح هدفمندي اجرا نمي شد ميزان مصرف بنزين در سال جاري به 130 ميليون ليتر مي رسيد.
وي صرفه جويي بوجود آمده از اين طريق را 30 ميليارد دلار اعلام کرد.
وزير نفت گفت: با برنامه ريزي انجام شده در حال حاضر بجز 2 ميدان ، در همه ميادين مشترک نفت و گاز فعاليم که در دو ماه آينده در اين دو ميدان نيز توليد آغاز مي شود و در مجموع يک ميليون بشکه نفت از اين ميادين استحصال خواهد شد.
وزير راه و شهرسازي آخرين عضو هيأت دولت بود که گزارشي از حوزه کاري خود بيان کرد.
ساخت بيست و يک ميليون و ششصد هزار واحد مسکوني در دولتهاي نهم و دهم و افزايش نسبت واحد مسکوني به خانوار،مقاوم سازي يک ميليون و هشتصد و هشتاد هزار واحد روستايي، افزايش يک و نيم برابري توليد مسکن شهري در 7 سال گذشته، افزايش ظرفيت صنعتي سازي، و افزايش ساخت آزاد راه و بزرگراه، بخش هايي از گزارش آقاي نيکزاد بود.
وزير راه و شهرسازي همچنين به افزايش ظرفيت بنادر، توسعه لوکوموتيو و واگن هاي مسافري و باري و کاهش تلفات جاده اي با وجود افزايش توليد خودرو نيز اشاره کرد.
انتهای پیام/