50 ابزار پيش از تاريخ در تپه سرسختي شازند کشف شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي ميراث فرهنگي استان مرکزي، «غفور‌‌ کاکا» با اعلام اين خبر گفت: اين ابزارهاي دست‌ساز‌ از جنس استخوان و سنگ و متعلق به دوران نوسنگي، مس و مفرغ است.

وي خاطرنشان کرد: اين ابزار و ادوات شامل انواع چاقوهاي سنگي با ابعاد و کاربري‌هاي متفاوت، مشته سنگي (سنگ گرد براي له کردن مواد خواراکي)، درفش استخواني، هاون‌هاي سنگي و انواع برنده‌هاي سنگي است.

سرپرست گروه باستان‌شناسي تپه سرسختي علياي شازند اضافه کرد: شيوه ساخت ابزارهاي کشف شده بسيار ساده و ابتدايي است و کاربردي بودن اين ابزار در شکار و زندگي روزمره، ويژگي عمومي آنها است.

کاکا ادامه داد: ويژگي‌هاي ابزار سنگي انسان‌ساخت کشف شده در تپه سرسختي با ابزارهاي کشف شده از مناطق زاگرس و فلات مرکزي ايران نظير تپه عبدالحسين، گيان نهاوند و سيلک کاشان مشابهت دارد.

وي با اشاره به اين که پيش از اين نيز تعداد زيادي شيء سفالي و يک اسلکت 7هزار و 500 ساله در منطقه سرسختي کشف شده، افزود: با توجه به شاخصه‌هاي مهم فرهنگي و باستاني اشياي به دست آمده از تپه سرسختي، راه‌اندازي موزه‌اي در محل اکتشاف، براي حفظ بهينه اين مجموعه و استفاده محققان و علاقه‌مندان ضروري به نظر مي‌رسد.

خاطرنشان مي‌شود؛ روستاي سرسختي علياي شازند از توابع استان مرکزي در 35 کيلومتري اراک و روي لبه زاگرس مرکزي واقع شده که زيست فرهنگي مردمان فلات پس از اين بخش آغاز مي‌شود و مطالعات تطبيقي باستان‌شناسي در اين منطقه مرتفع کوهستاني با مناطق فلات، اهميت زيادي دارد.

122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391060712