«سياوش مجذوب حسيني» نوع خط و درجه آن را نسخ ممتاز دانست و افزود: اين قرآن در ابعاد حدود 30 در 18 سانتيمتر است که مزين به سرلوح، کتيبه، نشان، جدول، تذهيب و زراندازي ميان سطور است.
همچنين «مجتبي افقهي» مرمتکار اين نسخه فوق نفيس قرآن کريم، عمليات مرمت را شامل مرمت عطف و جلد اين نسخه اعلام کرد و اظهار داشت: از نکات برجسته اين نسخه، جلد طلاکاري مرصع آن است که تا اين زمان در زير جلد چرمي آن پنهان بوده است که هنگام مرمت، کشف شد.
وي درباره مراحل مرمت اين قرآن گفت: پس از برگ کردن اوراق به هم چسبيده اين نسخه و ميلچهبندي و دوخت با کاغذ رنگآميزي شده با رنگهاي طبيعي و هم گِرم نسخه، عمليات برداشتن چرم از لايه ضربي آن انجام شد و نقوش جلد مطلا به روش دستي و مکانيکي پاکسازي شد که لايه ضربي به روي جلد جديد منتقل شد.
افقهي تصريح کرد: اين نسخه از قرآن کريم کامل و ممهور به مهر کاتب است و مرمت آن از اسفند سال 90 تا ارديبهشت سال جاري به طول انجاميد.
خاطرنشان ميشود؛ اداره حفاظت و مرمت آثار فرهنگي سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوي، با در اختيار داشتن 10 کارگاه در حوزههاي مختلف مرمت از پيشگامان اين عرصه به شمار ميرود و از ابتداي امسال تا کنون، 11 هزار مورد انواع مرمت و اقدامات مرمتي را به انجام رسانده است.
122/
انتهای پیام/