وي با اشاره به اينکه سفالهاي خاکستري اين موزه از آثار به جا مانده دوران عصر آهن هستند، افزود: اين موزه با تلاش و پيگيريهاي کارشناسان، کاوشگران و مديران آماده بهرهبرداري شده است.
محمدي ادامه داد: منطقه تاريخي خداآفرين به دليل موقعيت ممتازي که داشته از هزاران سال قبل مسکن و مامن مردمان بوده که کاوشهاي باستانشناسان نشاندهنده اين است که از 4 هزار سال قبل از ميلاد مسيح، اقوامي در اين منطقه سکونت داشتند که به فنون و هنرهاي مختلف نيز آشنا بودهاند.
مديرکل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي تصريح کرد: اشياي نگهداري شده در موزه خداآفرين براي موزههاي کشور مهم بوده و نشاندهنده تاريخ حدود شش هزار ساله منطقه است و منبع مطالعاتي بسيار خوبي براي دانشجويان و محققان است که در معرض ديد گردشگران، عموم و پژوهشگران گذاشته شد.
محمدي گفت: در گورهاي کشف شده، انواع زيورآلات فلزي، مفرغي و صدفي و سنگهاي عقيق مختلف، همچنين گيره و قلاب با شکلهاي تزئيناتي وجود داشتند که اهميت مردمان ساکن در اين مناطق به زيبايي و آراستن خود حتي پس از مرگ و اعتقاد به زندگي پس از مرگ را خاطر نشان ميکند.
وي خاطرنشان کرد: اشياي يافتشده در اين کاوشها پس از مرمت و احيا، در موزه باستانشناسي شهرستان خداآفرين به نمايش عمومي درآمده است .
اين موزه با مشارکت اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، شهرداري خمارلو و سازمان تجاري صنعتي منطقه آزاد ارس بهرهبرداري شده است.
122/
انتهای پیام/