وي افزود: خانه توکلي با مساحت 287 مترمربع داراي ورودي اصلي در جانب شرقي است که در آن چوبي بوده و از آنجا وارد فضاي هشتي و سپس وارد ميان سرا ميشويم. در ضلع جنوبي ميان سرا چهار عدد اتاق قرار دارد و در جانب شمالي آن تعدادي اتاق در 2 طبقه قرار گرفته که داراي ابعاد مختلفي هستند. اتاقهاي طبقه دوم داراي پنجرههاي چوبي مشبک هستند.
وي ادامه داد: اتاقها به وسيله درگاهي به يکديگر راه دارند و داراي طاقچههايي در چهار ضلع هستند که به وسيله چوبهاي سپيدار مسقف شدهاند و مصالح به کار رفته در اين بنا علاوه بر چوب، خشت، آجر و ملات گل است و در اتاقها از اندود گچ نيز استفاده شده است.
اين مقام مسوول با بيان اينکه اين خانه از جمله خانههاي اعياني روستاي فورگ است و در آن در ايام محرم مراسم روضهخواني برپا ميشود، اظهار داشت: علاوه بر تزئينات گچي زيباي اين خانه، معماري آن نيز در نوع خود بينظير است و ميتواند بازگوکننده الگوي معماري اصيل ايراني باشد.
حلاج مقدم با اشاره به اينکه اين بنا از دوره قاجار تا کنون کاربري مسکوني خود را حفظ کرده است، يادآور شد: نتيجه بررسي اين پرونده براي ثبت در فهرست ميراث ملي، در پنجمين اجلاس شوراي ثبت کشور که در استان البرز برگزار ميشود اعلام خواهد شد.
122/
انتهای پیام/