وي خاطرنشان کرد: علاوه بر بعد تاريخي اين اثر، با توجه به نقشي که اين بازار در اقتصاد شهرستان اهر و منطقه ارسباران دارد، بازسازي و باز شدن سريع اين بازار در دستور کار اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي قرار داشت که با تلاش شبانه روزي تيم مرمتي، بازسازي راسته کفاشان و راسته بازار به اتمام رسيده است.
محمدي يادآور شد: بيشترين آسيب از زلزله اخير را بازار جعفرقلي خان و انتهاي راسته بازار ديده بودند، که با اتمام بازسازي راسته بازار، اکنون مرمت اساسي طاقهاي بازار جعفرقلي خان نيز در دست اجرا است.
اين مقام مسوول در اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با بيان اينکه بخشي از تخريبها نه تنها به دليل زلزله بلکه بر اثر دستکاري و تضعيف ديوارهاي پشتي و بار اضافه تحميل شده بر روي گنبدها از سوي بازاريان است، گفت: اين بخشها نيز با مشارکت بازاريان مطابق ضوابط بازار سبکسازي و يکسانسازي خواهد شد.
محمدي با بيان اينکه اولويت اول در مرمت بازار گنبدهاست، تصريح کرد: در اقدامات بعدي پس از مقاومسازي و ترميم بخشهاي آسيب ديده، اقدامات ديگري نظير سبکسازي پشتبام، جمعآوري و تعويض نورگيرهاي فلزي، ايجاد تاسيسات کانالها و هدايت آبهاي سطحي از انتهاي بازار به منظور ايمن شدن در برابر هر نوع حوادث احتمالي انجام خواهد شد.
وي بازار اهر را مجموعهاي گسترده و مرمت آن را با توجه به فضا و آسيبهايي که ديده بسيار دشوار عنوان کرد و گفت: بازار اهر داراي 120 گنبد و نزديک به 250 حجره است، که خوشبختانه با حضور تيمهاي کارشناسي و مرمتي قابل توجه و تلاش شبانه روزي، در مدت کمتر از سه هفته بيش از 75 درصد عمليات مرمتي آن به پايان رسيده است.
محمدي خاطرنشان کرد: بازسازي سريع و رونق مجدد کسب و کار در فضاي اين بازار تاريخي و گسترده اولويت اول سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور و استان بود تا در کوتاهترين زمان ممکن امکان استفاده مجدد از مغازهها براي صاحبان مشاغل و مردم فراهم شود.
122/
انتهای پیام/