افزايش 50درصدي ثبت ملي آثار تاريخي در دولت‌هاي نهم و دهم

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «مسعود علويان صدر»‌ در حاشيه مراسم افتتاحيه پنجمين همايش شوراي عالي سياستگذاري ثبت آثار در استان البرز و در جمع خبرنگاران با اعلام اين خبر افزود: در طول 7 سال گذشته افزايش 50 درصدي ثبت ملي آثار تاريخي کشور نشان‌دهنده تلاش‌هاي دولت‌هاي نهم و دهم در اين زمينه بوده و شايد اغراق نيست اگر بگوييم در طول دوره کاري دولت فعلي آمار ثبت ميراث فرهنگي برابر با آمار مجموع ميراث ثبت شده از ابتدا تا کنون است.

وي اضافه کرد: برگزاري همايش‌هاي ثبت ملي آثار نوعي نوآوري در حفاظت از آثار تاريخي در جهان محسوب مي‌شود که از سوي مديران بخش فرهنگي جمهوري اسلامي ايران اجرايي شده و حتي به عنوان الگويي مطالعاتي مورد توجه کميته ميراث جهاني قرار گرفته است.

معاون ميراث فرهنگي کشور در ادامه يادآور شد: برگزاري چنين همايش‌هايي زمينه‌ساز معرفي آثار تاريخي کشور به منظور ثبت در ميراث جهاني است چرا که اين آثار در مرحله نخست ثبت در شوراي استاني مورد بررسي و مرمت قرار گرفته و پس از تاييد دفتر ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي کشور ثبت ملي شده به نوعي اثر مورد نظر در طي اين فرآيند مورد مرمت کلي قرار گرفته و آماده طرح به منظور ثبت در فهرست ميراث جهاني است.

علويان صدر تصريح کرد: برنامه اصلي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ثبت ملي آثار، حمايت از حقوق مالکان ابنيه تاريخي است چرا که ما در سازمان ميراث فرهنگي تنها با همراهي مردم خواهيم توانست از ميراث فرهنگي کشور حفاظت کنيم.

معاون ميراث فرهنگي کشور اضافه کرد: براي اجرايي کردن اين اصل و حمايت از حقوق مالکان ابنيه و آثار تاريخي، ارائه 50 درصد هزينه مرمت اين ابنيه و ارائه کمک‌هاي بيمه‌اي انجام مي‌شود.

علويان صدر افزود:‌ اهميت موضوع حمايت از مالکان آثار تاريخي ثبت شده به اين دليل است که در طول تاريخ تنها اراده ملي است که باعث شده ميراث فرهنگي نسل به نسل منتقل شده و هم‌اکنون ما پاسدار ابنيه‌اي باشيم که از سال‌هاي دور به جاي مانده است.

وي خاطرنشان کرد: تعيين حريم آثار تاريخي در محدوده 81 بافت شهري کشور و مرمت بقاع متبرکه با بودجه‌اي بالغ بر 950 ميليارد ريال نشان از توجه بيش از پيش سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري در حمايت از آثار تاريخي ثبت شده و در حال ثبت است.

/123

انتهای پیام/

کد خبر 1391061853