وي که سخنانش را با ابلاغ سلام مهندس «سيد حسن موسوي» معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آغاز کرده بود در ادامه افزود: حفاظت از ميراث فرهنگي کشور در صورتي اجرايي ميشود که سه آيتم پژوهش، فرهنگسازي و فعاليتهاي اجرايي در آن لحاظ شود.
علويان يادآور شد: در زمينه پژوهش در دولتهاي نهم و دهم تلاشهاي گستردهاي با بهرهگيري از تجربيات پژوهشگران، نخبگان و اساتيد دانشگاهها در ثبت ملي آثار انجام گرفته است که اين امر باعث شده ثبت جهاني آثار تاريخي ايران نيز بدون هيچ مشکلي انجام شود.
وي سخنانش را با ذکر خاطرهاي از اجلاس اخير کميته ميراث جهاني در سنپترزبورگ روسيه ادامه داد و گفت: در اجلاس مذکور يکي از آثار تاريخي کشور هند به دليل طي نکردن مناسب شرايط ثبت ملي به ثبت جهاني نرسيد و در آن اجلاس کارشناسان هندي و ديگر باستانشناسان از اين امر تعجب ميکردند که چگونه ايران آثار خود را بدون هيچ مشکلي به ثبت جهاني رسانده است.
معاون ميراث فرهنگي کشور اضافه کرد: آنچه اين کارشناسان به آن توجه نکرده بودند ثبت ملي آثار تاريخي ايران با انجام پژوهشهاي ميداني گسترده و بهرهگيري از تجارب اساتيد دانشگاهي است.
وي ادامه داد: ما براي اين که حفاظت موثر از آثار تاريخي کشور را داشته باشيم ميبايستي در زمينه ثبت ملي به مقوله پژوهش بسيار توجه کنيم به عنوان نمونه پرونده برج قابوس در شهرستان گنبد کاووس توسط کارشناسان منطقهاي و با همکاري آنها تهيه شد و بدون کوچکترين مشکلي در سطح جهاني به ثبت رسيد.
معاون ميراث فرهنگي کشور خاطر نشان کرد: در سالهاي اخير در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري توجه ويژهاي به ثبت ميراث معنوي صورت گرفته است که اين امر باعث ثبت 19 اثر در فهرست ميراث معنوي جهاني شده است.
ميراثي مانند جشن جهاني نوروز که با استقبال گسترده جهانيان رو به رو شده و باعث همراهي ملتهاي ديگر و تاسي آنها از فرهنگ غني ايراني شده است.
/123
انتهای پیام/