بافت جاجيم در اکثر روستاها و مناطق عشايري اردبيل داراي سابقه ديرينه است و به علت وجود مواد اوليه در بين دامداران و عشاير تقريبا اغلب خانوادهها به اين فن آشنايي دارند.
يادآور ميشود، در اين استان، شهرستان خلخال، از نظر نوع بافت و ميزان توليد آن، رتبه نخست جاجيم بافي اردبيل را به خود اختصاص داده است. موارد استفاده از جاجيم شامل پشتي و رويه تکميلي کيف و ساک و مبلمان است. نقشهاي جاجيم به دو صورت ساده و گلدار طراحي ميشود. نوع ساده آن با تعيير رنگ تارها به صورت راه راه بافته ميشود و نوع گلدار آن که بيشتر مورد استفاده قرار ميگيرد به عنوان رويه کرسي، پشتي، انواع ساک و کيف به کار ميرود.
همچنين در جلسه صبح امروز بررسي ميراث معنوي استان اردبيل،نوعي غذاي سنتي اين خطه از کشور با نام «حلواي سياه» نيز توانست در ميراث معنوي ملي ايران ماندگار شود.
در واقع، حلواي سياه، يکي از غذاهاي سنتي استان اردبيل است که به علت داشتن خاصيت گرمي در فصل زمستان بيشتر استفاده ميشود. حلواي سياه از جوانه گندم، آرد سبوس دار، کره حيواني، شيره عسل، تهيه شده و ادويه جات و پودر پسته، گردو و نارگيل نيز هنگام خوردن به آن افزوده ميشود.
يادآور ميشود، اين غذاي سنتي استان اردبيل در درمان برخي از بيماريها نظيرلاغري، کمردرد، دردهاي مفصلي موثر است و به هضم غذا نيز کمک ميکند.
خاطرنشان ميشود، هنر جاروبدوزي اين استان نيز در جلسه امروز، سومين پرونده پيشنهادي اداره کل ميراث فرهنگي اردبيل بود که شماره ثبت ملي را به خود اختصاص داد.
123/
انتهای پیام/